Dnes v Ulici: Nyklová půjde ztrestat nevěru a Kaštan se bojí, že v noci chrápe

Dnes v Ulici: Nyklová půjde ztrestat nevěru a Kaštan se bojí, že v noci chrápe
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vilma, Ája a Mário vpadnou do Lumírova bytu, aby Pavla přistihli při činu. Stanou se však svědky něčeho, co nečekali. Také Kaštan se dočká novinky, se kterou nepočítal. Pešek s ním hodí řeč o spánkové apnoi a namluví mu, že u něj pozoruje určité příznaky. Kaštan ho poprosí o zvláštní službičku.

Vilma, Ája a Mário si to jdou vyřídit s Pavlovou milenkou

Ája má jasno v tom, že Pavel je prolhaný lump, který Vendulu podvádí, ale Mário si tak jistý není. Kamaráda obhajuje a chce věřit, že je to celé jinak. A taky že je! Pavel a Vendula se dnes vytratí z bistra společně, vlítnou do Lumírova bytu a dají znovu průchod svým vášním. Vendula nejdřív váhá – raději by si s Pavlem konečně všechno vyříkala. Jenže když má dojít na konkrétní slova, nezmůže se na nic jiného než na naléhavé objetí.

Mezitím se Ája v bistru vzteká, že Mário nedokázal uhlídat ani jednoho z nich. Na základě jistých indicií si odvodí, že Pavel je teď určitě někde s Martinou. Pro jistotu zajde do hospody, aby se o tom přesvědčila. Když jí Kateřina oznámí, že její dcera odešla na schůzku s dodavatelem masa, Ája dospěje k názoru, že se jedná o Pavla. Netuší, že s ním Martina ukončila spolupráci a našla si jiného řezníka.

Jakmile do bistra dorazí Vilma, Ája s Máriem na ni vychrlí znepokojivé novinky. Skutečně to vypadá, že Pavel a Martina jsou právě spolu. Vilma se přesvědčí, že klíče od Lumírova bytu nejsou na svém místě. Uvědomí si, že už včera jí tam všechno připadalo podivně rozházené, jako by tam někdo vyváděl bůhvíco…

Vilma s Ájou a Máriem za zády vtrhne dovnitř, překvapí a odstrčí zmateného Pavla a začne bušit na dveře koupelny. Odtud ale vzápětí vyjde čerstvě osprchovaná Vendula a všichni na ni zůstanou udiveně zírat. Tady přece měla být Martina! Jak to, že je tu Vendy?

Vlasta zblbne Kaštana a ten si vsugeruje spánkovou apnoi

Po delší době se vrací na scénu hypochondr Kaštan. Objeví se v hospodě, všimne si spícího Peška a opatrně ho vzbudí ze strachu, že snad utrpěl mrtvičku. Netuší, že chudák Vlasta je prostě jen unavený a nevyspalý kvůli zdravotním problémům Amálky. Jelikož ví, jak je Kaštan informovaný, pokud jde o různé nemoci, zeptá se ho na spánkovou apnoi. Zkušený prodavač barev a laků ho zahrne děsivým výkladem o tom, že člověk může během noci přestat dýchat i stokrát. Velký nápor na srdce mívá za následek infarkty a mrtvice. Začíná to nenápadně chrápáním. Pešek celou věc dovedně obrátí proti němu – vnukne Kaštanovi myšlenku, že sám trpí hned několika příznaky. Kaštan proto požádá Vlastu, aby na něj během noci dohlédl, jestli náhodou taky nechrápe.

Zdroj článku:
  • Autorský text