Dnes v Ulici: Amálka nechce spát s chobotem a Žofka má kvůli tátovi doma peklo

Dnes v Ulici: Amálka nechce spát s chobotem a Žofka má kvůli tátovi doma peklo
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Amálka má potvrzeno, že trpí spánkovou apnoí, takže by v noci klidně mohla přestat dýchat. Řešením je jistý přístroj, na který by si prý ale sotva zvykla. Z obličeje by jí totiž trčel chobot. Co je to ale v porovnání s trápením nešťastné Žofky, která nemluví se Svatkou, s Michalem a už ani s tátou…

Amálku trápí spánková apnoe. Přístroj s chobotem odmítá

Amálka strávila noc ve spánkové laboratoři a nebylo to nic příjemného. Dnes se vrací za Vlastou, aby mu oznámila, že prakticky nezamhouřila oka. Kdo by taky dokázal usnout, když ho nepřetržitě sledují lékaři, pravda? Alespoň se však Amálka dozvěděla, co je příčinou jejích zdravotních problémů a nesnesitelného chrápání – spánková apnoe. V podstatě to znamená, že z mozku nepřicházejí signály k tomu, aby spící člověk dýchal.

Vlasta měl tedy oprávněné obavy, když se strachoval, že se mu manželka v noci udusí. Amálka ho ale uklidní, že kdyby se mozku nedostávalo vzduchu, prostě by se tomu bránil tak, že člověka probudí.

Spánkovou laboratoř Amálce poradila Julie.
Spánkovou laboratoř Amálce poradila Julie. | Zdroj: TV Nova

Moc možností, co by se s touto nemocí dalo dělat, ovšem není. Doporučuje se prý zhubnout, nekouřit a před spaním také hodně vyvětrat. Vlasta myslí, že by se Amálka měla poradit s Liborem. Nevěří totiž, že by neexistovala ještě nějaká další a účinnější možnost. Teprve potom Amálka přizná, že se to dá léčit. Jenomže by musela po zbytek života spát s přístrojem. Z obličeje by jí vlastně trčel chobot, kvůli němuž by Vlastíkovi byla akorát pro srandu. Rozhodne se udělat všechno pro to, aby k tomuhle řešení nemuselo dojít.

Žofka se zlobí na tátu, Svatku i Michala. Mluví jen s Ivou

Dušek se během služební cesty nedokázal na nic soustředit, protože se nemohl dovolat Žofii. Ani mu neodepisovala na zprávy, a tak byl pochopitelně nervózní. Nejspíš za tím stojí Bohunka, před níž se podřekl, že chce dceru do výhradní péče.

Žofka se v posledních dnech nevyhýbá jenom tátovi, ale také Michalovi a Svatce, kteří jsou z její odtažitosti zoufalí. Měli by kontaktovat pana Duška a povědět mu, že si jeho dcera záměrně ubližuje? Pokud to udělají, Žofka s nimi nepromluví do konce života. Ale sedět s rukama v klíně také nemohou.

Michal a Svatka se radí, co dělat.
Michal a Svatka se radí, co dělat. | Zdroj: TV Nova

Po vyučování se Žofka náhodou potká s Ivou a zajdou si společně na kávu a zákusek. Zpočátku příjemný rozhovor se zvrtne v pořádné dusno, když Iva zavede řeč na pana Duška. Žofka se na něj zlobí, protože řekl mámě o výhradní péči, způsobil dívce doma peklo, pak si jako zbabělec odjel na služební cestu a nechal ji v tom. Žofie pod máminým vlivem trpí, zároveň ji ale nechce opustit. Dušková by to bez ní nezvládla.

Zdroj článku:
  • Autorský text