5 chyb a nedokonalostí v seriálu ZOO, kterých jste si třeba nevšimli

5 chyb a nedokonalostí v seriálu ZOO, kterých jste si třeba nevšimli
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál ZOO, který už téměř rok a půl sledujeme na obrazovkách, rozhodně nezapře, že je od tvůrců televize Prima. Děj, jenž je zasazen do zajímavého prostředí a nešetří romantikou a intrikami, si diváky získal. Pomohl také ke změně pohledu na práci se zvířaty. To by mohlo pomoci v podpoře zoologických zahrad a systému adopcí zvířat návštěvníky, která se těší stále větší oblibě.

Seriál ZOO začal ve chvíli, kdy do zoologické zahrady nastupovala nová ředitelka (Marie Roklová). Marie se od té doby snaží o vymýcení nekalých praktik, jež nejdou vždy ruku v ruce s nejlepší péčí o zvířata i zaměstnance. Společně s ní nastupuje jako nová ošetřovatelka žiraf Sid neboli Anička. Ta se snaží oprostit od rodinných pout, a tak se namísto studií v Americe začne věnovat práci se zvířaty. Učí se také, jakou hodnotu mají peníze. Sid se zároveň potřebuje někde ubytovat, a proto si pronajme pokoj od Viky, šikovné švadlenky, která miluje zpěv, ale bohužel se teď kvůli bývalému topí v dluzích. Podaří se jí ale najít práci jako chůva dvojčat bohatého ovdovělého soudce, se kterým se do sebe zamilovali.

Co kde tvůrcům uteklo?

Sidonie Anna Novotná

Sid je milá holka a jde si za svým i proti rodině. Je také velmi osobitá a nebojí se ukázat světu, co v ní je. I proto je zvláštní, že nikdo neví, co je ve skutečnosti zač. Dlouhou dobu se vydávala za chudou Aničku a nikomu nebylo divné, že nemá minulost na sociálních sítích. Bohatí lidé si umí chránit soukromí, přesto je neuvěřitelné, že by právě Sid nebyla online, obzvlášť pokud přihlédneme k tomu, že by jako dědička sklářského impéria byla na internetu dost známou osobností.

Viky Janečková

Viky, která se stále snaží umořit dluhy a exekuce, bydlí v bytě, který z části pronajímá. Pokud by byl její, mohla by snadno jeho prodejem zaplatit dluhy. Ačkoli zpočátku by ji to připravilo o střechu nad hlavou, vyřešilo by to všechny její finanční potíže a její přátelé by jí jistě pomohli. Kdyby byla v pronájmu, tak bychom jistě alespoň jednou měli narazit na majitele, který by svolil k dalšímu podnájemníkovi.

Viky vystupuje zároveň jako Lady X v baru bratrů Roklových, kde zpívá. Ve chvíli, kdy se ukáže, že Petr Kříž na ní může nechat oči, se Viky mění v Alex, své nezbedné dvojče. Chytrý pan soudce je pak natolik zaslepen, že si nevšímá drobných detailů – stejná manikúra u obou “dvojčat” nebo falešné piercingy a paruka. Viky to má očividně dobře zmáknuté, jelikož vše drží na místě, i když se s Petrem poznávají blíže.

Viki Janečková (Eva Burešová) jako Lady X.
Viki Janečková (Eva Burešová) jako Lady X. | Zdroj: FTV Prima

Petr Kříž

Soudce Petr Kříž je také tak trochu zvláštní postava. Dobře situovaný soudce platí luxusní byt, nespočet kroužků svým dětem a také hospodyni a chůvu, obě s platy okolo 25 000,- Kč. Jeho průměrný plat by měl být okolo 200 000,- Kč, ale po zaplacení všeho by mu zbývalo maximálně tak na vyžití na celý měsíc.

Na druhou stranu Petr opravdu hodně pracuje a je podle všeho dost časově vytížený. To se ale nedá říct o jeho nyní už bývalé přítelkyni Markétě, která je advokátkou, ale pravidelně stíhá být po obědě doma. Mladí právníci dobře ví, že vidět slunce jinde než na fotkách je u nich téměř nemožné. Stejně tak Petrova matka Danuše má i jako soudkyně ústavního soudu až podivně moc času.

Děti

Hned zpočátku ZOO narazíme na dvojčata soudce Petra Kříže, Bena a Sofii, kterým začne Viky dělat chůvu. Ačkoli jsou již poměrně velké a mají mnoho aktivit, které s nimi Viky objíždí, nejspíš nechodí do školky a nemluví se ani o případném nástupu do jakéhokoliv školního zařízení. Vysoce postavený soudce by však nejspíš neobcházel povinnou předškolní a školní docházku u svých dětí. Nutno říct, že po jejich přestěhování do ciziny děti začaly navštěvovat jakousi prestižní školu.

Největší chybou však byla situace, kdy Petr zapomene na narozeniny svého syna Bena. Jak je ale možné, že jeho sestra dvojče nic neslaví?

Drobné chyby se prostě občas vloudí. Teď jste možná teprve zjistili, jak dobře seriál sledujete.