Co vás čeká dnes večer v Ulici? Blanka se znovu napije

Co vás čeká dnes večer v Ulici? Blanka se znovu napije
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ve čtvrteční Ulici se přihodí spousta věcí: Sára si domů přitáhne neznámého kluka a Věrka bude zdrcená ze špatných ohlasů na svou povídku. Hlavní role v tomto díle však budou hrát Blanka bojující s alkoholem, Alice toužící po dítěti a Vanda usilující o Evženovu přízeň.

Blanka opět podlehne démonu alkoholu

Po hádce s Adamem se Blanka ve čtvrtek ráno probudí s prázdnou lahví vína na nočním stolku. Když se jen silou vůle odšourá do kuchyně, spatří zaskočený divák druhou prázdnou lahev. Zdá se tedy, že předchozího večera vypila obě.

Jen co vytáhne paty z domu, zaskočí ji Veronika, která na ní okamžitě pozná, že se napila. Rozhodne se to vzít nějakým způsobem do rukou – doprovodí Blanku zpátky domů, vezme si menší volno a začne na ni dohlížet. Pod záminkou dámské jízdy stráví v jejím bytě celý večer, aniž by vzbudila podezření v Adamovi, jenž se sem na chvíli vrátí, aby si sbalil nějaké věci. Chce totiž opět přespat u kamaráda. Blance oznámí, že Kristýnu seznámil s aktuální rodinnou situací. Během dne se s ní a s Denisem sešel v krámku, aby rozchod rodičů probrali a pokusili se ho pochopit. Zatímco Kristýna bude volat mámě, Adam si od Denise vyžádá kontakt na jeho kamaráda, který by mu mohl sehnat další prášky pro lepší soustředění.

Alice bude přemlouvat Bedřicha k dítěti

Béďa s Alicí se toho dne také sejdou v krámku, aby znovu a pokud možno v klidu probrali Alicino nenadálé přání mít dítě. Zatímco Béda by radši odjel na výlet do Laosu, Alice má docela jiné priority a přemlouvá Bedřicha, aby jejich společné dítě přece jen zvážil. Ten celou věc prodiskutuje u piva s Milošem, ale jasného rozhodnutí se mu dobrat nepodaří.

Vanda pozve Evžena do jazzového klubu

V krámku dnes bude neobvykle rušno, narazíme tu i na Vandu, která se pokusí vylákat Evžena do jazzového klubu. Zahraje to šikovně tak, že vlastně v okolí nikoho jiného nezná a nemá ani žádnou bližší kamarádku. Jejich rozhovor však zaslechne Šárka, jež se Vandě sama nabídne, že ji doprovodí, protože jazz má moc ráda. Evžen tak unikne z Vandiných spárů, což ji očividně dvakrát nepotěší.

Později se Vanda svěří Amálce o tom, že jí Evžen připadá nesmělý a že se bude muset snažit víc, aby si ho získala. Je přesvědčená, že v něm našla toho pravého muže. Evžen mezitím zasedne ke stolu s Vlastou a sdělí mu, že nemůže nadále potkávat Blanku a že by nejraději odjel někam daleko – nejlépe do Austrálie.

 

Zdroj:

  • autorský text

 

Zdroj článku:
  • autorský text