Je snadnější milovat a doufat, nebo svou lásku pro dobro všech raději potlačit a vzdát? Takové otázky se vznášejí Ulicí

Je snadnější milovat a doufat, nebo svou lásku pro dobro všech raději potlačit a vzdát? Takové otázky se vznášejí Ulicí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Občas má člověk chuť nemít žádné city a zapomenout na všechno, co bylo nebo mohlo být. Jistě se pak uleví tomu, kdo je zamilovaný, ale jeho city nejsou opětovány. Nebo jsou, ale neměly by být? Koho se takové pocity ve 4216. dílu zmocní?

Poté, co se Karla dozví, co k ní Štěpánek cítí, nedělá jí dobře být v jeho blízkosti. Zlobí se na něj za to, že jí řekl pravdu. Kdyby to s ní nic nedělalo, byla by přece schopná s ním dál normálně komunikovat. Jenže ona se na něj zlobí, moc se zlobí.

Sejdou se však u ní doma, aby probrali, co Štěpánek potřeboval kvůli scénáři, ale Jakub si nechce dát pokoj s lichotkami. Karla ho tedy bude muset důrazně usadit a nastavit mu mantinely, jestli s ní chce scénář dokončit. Když se dostanou k tomu, co po ní Štěpánek chce, vytočí to Karlu ještě víc. Svůj rozhovor dokončují u Gábiny a vypadají jako dva milenci, co se hádají. 

Marie je teď největší oporou Blanky, a tak ji doprovází na každém kroku. I na tom, kdy se potkají s Luďkem. Zrovna, když se vracejí z ozdravného víkendu na statku, narazí na něj náhodou před domem. Ten na nic nečeká a hned na ni útočí, ať Blance vyhledá psychiatrickou pomoc. To Marie ještě neví, co jí Luděk způsobil. Brzy se to však dozví, protože jí vrtá hlavou, proč byla její dcera z Luďka tak roztřesená.

Blanka to nevydrží, ale je neschopná slov. Požádá Veroniku, aby to za ni vyřešila. Jenže Veronika taky nezná celou pravdu. I ona bude zhrozena, když Blanka sebere poslední zbytky odvahy a vyhrkne na obě najednou i ten nejhorší zážitek. Jak bude Marie jako matka, která brání své dítě, kterému někdo tak ublížil, reagovat? Vjede do ní neuvěřitelný vztek a vyrazí ze dveří směr penzion, kde je Luděk ubytovaný. Má chuť ho zabít. Blanka se dostane pod další velký tlak, protože je tlačena k tomu, aby nahlásila Luďka na policii. Jak se rozhodne?

Magda má nejen pozorného přítele, který ji neustále zahrnuje květinami a dary, ale kytice dostává i od jiných ctitelů. Jedna taková je jí doručena až do kabinetu. Otík je nadšen, že je o Magdu takový zájem, ale co se mu vůbec nelíbí, je to, že před Prokopem musí tajit její zasnoubení s Mirkem. O co hloupější to je, že Prokop o nich už dávno ví, což ani jeden z nich netuší. O to horší reakci může Magda očekávat, až se mu konečně odhodlá říct jejich už stejně veřejné tajemství. Už takhle s ní Prokop mluví kousavě a ironicky. Proč vlastně Magda tak otálí pochlubit se Prokopovi? Že by ji hryzalo svědomí a city? 

 

Zdroj:

  • autorský text