Bedřichova přítelkyně Alice chce mít dítě

Bedřichova přítelkyně Alice chce mít dítě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Bedřich z Ulice zrovna nabírá síly po rakovině prostaty, kterou nedávno prodělal. V práci neví, kde mu hlava stojí. Navíc ještě pendluje mezi Prahou a Opavou, aby nepřišel o dětství své dcery Lady. Do toho chce Alice ještě dítě... A on na to už nemá síly.

Mladá žena po boku si žádá nějaké oběti

Mít po boku mnohem mladší ženu, to přináší spoustu výhod, ale zákonitě také nějaké oběti. Bedřich je typickým příkladem muže, kterého touha po dobrodružství svedla na trnitou cestu. V jeho případě si mohl teď s Aničkou užívat klidnější část svého života, když jeho děti Franta a Ema už vyrostly. Jenže to by nesměl řádit s kapelou a vyspat se s Jindrou, se kterou počal dceru Ladu. Ta znamenala konec jeho manželství s Aničkou a Bedřich může být jenom rád za to, že s ním po tomhle Anička tak dobře vychází.

Ale s Jindrou to nevyšlo a Bedřich potkal Alici. Opět byla mladší než on a o dost mladší než jeho žena Anička. I když o tom Alice nikdy předtím nemluvila, teď chce dítě. S tím Bedřich moc nepočítal a po pravdě se na to ani necítí. Jenže když Alici nevyhoví, ukáže se jako pěkný sobec. Možná to bude znamenat i konec jejich vztahu.

Adrian Jastraban alias Bedřich, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Bedřich má i vážné důvody, kvůli kterým dítě odmítá

Kromě toho, že s další životní rolí otce už Bedřich nepočítal, přednesl Alici také pádné důvody, proč do dítěte už jít nechce. Má Ladu, se kterou se setkává jen velmi obtížně, protože bydlí až v Opavě. Hlavním důvodem je však rakovina, kterou prodělala a která se může až v 50 % vrátit. Jenže vypadá to, že Alice se své touhy mít dítě jen tak nevzdá. Dokonce mu řekla, že se o dítě postará, že od něho nějakou velkou pomoc při výchově nečeká. Na straně Alice je nejen Anička, ale i Miloš, který se za ni u Bedřicha přimlouvá. Podle něj je Alice strašně fajn ženská... A má nejspíš pravdu. Druhou takovou už Bedřich nepotká. 

 

Zdroj:

  • autorský text