Magda z Ulice je zasnoubená s Mirkem, ale líbá Prokopa

Magda z Ulice je zasnoubená s Mirkem, ale líbá Prokopa
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zatímco Mirek si plánuje romantickou svatbu, Prokop otráveně čeká, až mu Magda o svém náhlém zasnoubení konečně řekne. Když už se její mlčení nedá snést, propukne mezi kolegy vášnivá hádka, která přeroste v ještě vášnivější sblížení.

Magdino zasnoubení Prokopa šokuje

Když se Mirek před svým kamarádem Prokopem prořekne, že Magdu požádal o ruku, Prokop z toho není dvakrát nadšený. Dokonce by se dalo říct, že ho to pořádně vyvedlo z míry, ale proč? S Magdou už přece dávno nic nemá. Těžko by si ji tedy mohl nárokovat. Přesto má v očích jasně vepsané zklamání a celou řadu námitek.

Proč Magda před Prokopem o svatbě mlčí?

Ani Magda se ostatně vůči Prokopovi nechová jako pouhá kolegyně, jinak by mu sama bez váhání oznámila, že se s Mirkem rozhodli vzít. Svěřila se o tom ale pouze Otíkovi, zatímco před Prokopem zarputile mlčela několik trýznivých dní, protože ho prý na tu zásadní pravdu potřebuje připravit. On tak netrpělivě a podrážděně čeká, až to z ní konečně vypadne.

Napětí mezi nimi zkrátka muselo dříve či později vygradovat v osudnou hádku. Přímo v kabinetě Prokopovi dojde trpělivost a obviní Magdu z toho, že mu dosud nic neřekla, protože si svatbou sama není jistá. Ona bude argumentovat tím, že o svých osobních věcech nepovídá kdekomu na potkání, což Prokopa teprve raní. Je snad pro ni jen tak někdo? Ne, jádro pudla tkví podle něho docela jinde – ve skutečnosti k němu Magda stále něco cítí!

Hádka mezi profesory se pěkně zvrtne

Takové sebevědomé prohlášení bude pro Magdu poslední kapkou. Jako kdyby snad byla bez Prokopa naprosto ztracená! Rozhořčeně se do něj pustí a Prokopovi nezbude nic jiného, než ji umlčet polibkem. Ačkoli ho Magda odstrčí, hned vzápětí se na něj lačně vrhne a kabinet se stane tichým svědkem vzrušující podívané. Jak daleko zajdou, než se alespoň jeden z nich vzpamatuje? Co pro ně tenhle výbuch emocí bude znamenat? Jak se Magda podívá do očí Mirkovi, který už hledá ideální prostor pro svatební obřad? A zařadí Prokop zpátečku, nebo bude o Magdu bojovat?

 

Zdroj:

  • autorský text