Flashdance: Dobrá zpráva pro milovníky projektů, kde hrají hlavní roli hudba a tanec

Flashdance: Dobrá zpráva pro milovníky projektů, kde hrají hlavní roli hudba a tanec
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Paramount Television Studios zahájilo přípravy pro natáčení seriálu inspirovaného filmem „Flashdance“ z roku 1983, který se stal součástí popkultury 80. letech, a to především díky svému soundtracku a atraktivním tanečnicím. Mezi nimi byla i představitelka hlavní ženské role Jennifer Beals.

Ohlédnutí za filmem

Vzpomínáte si na krásnou Alex, která přes den pracuje na stavbě jako svářečka a večer se mění ve žhavou tanečnici ve známém nočním podniku? Mezi prací a tancem mladá žena sní o studiu na prestižní taneční konzervatoři.

Ač děj filmu místy trochu pokulhává, tak hudba všechny nedostatky napravila a z béčkového filmu se stal trhák, který v součtu vydělal přes 200 milionů dolarů.

Filmový příběh pochází od skutečné tanečnice Maureen Marder, která prodala svůj příběh za pouhých 2300 dolarů. Po překvapivém úspěchu filmu se snažila soudní cestou získat další peníze, ale neuspěla.

Hlavní role ve filmu

Na roli Alex se přihlásilo 4000 uchazeček. Manažer studia zašel s fotkami na stavbu, kde bylo množství dělníků a ti mu vybírali tváře, které by na stavbě chtěli mít. Nakonec z finálové trojice adeptek: Jennifer Beals, Leslie Wing a Demi Moore to byla právě Jennifer, která roli získala.

Film odmítlo několik režisérů, i Adrian Lyne původně řekl dvakrát ne, než práci vzal. O mužskou hlavní roli se ucházel Kevin Costner, ale neuspěl. Role se dočkal Michael Nouri, který se věnuje hlavně televizní tvorbě.

Ocenění filmové hudby

Film získal Zlatý glóbus za nejlepší hudbu a píseň a Oscara za píseň. Hudbu k písni „Flashdance What a Feeling“ složil Giorgio Moroder a nazpívala Irene Cara.

Pokud si vzpomenete na slavnou scénu, kdy je Alex u přijímacího řízení na konzervatoři, tak na taneční scéně pracovaly 3 dublérky. Jedna tančila, druhá jako gymnastka předvedla skoky a třetí byla odbornice na breakdancing.

Jennifer Beals (56 let) tento film rozjel hereckou kariéru, která trvá dodnes. Už nikdy ale nehrála v tak populárním filmu, jako byl právě snímek „Flashdance“.

O novém seriálu se toho zatím moc neví. Měl by k divákům dorazit během příštího roku a hudba by měla být opět velkým triumfem projektu.