V pondělní Ulici se bude plakat, nadávat a citově vydírat. Krušný den čeká Irenu, Magdu i Kristýnu

V pondělní Ulici se bude plakat, nadávat a citově vydírat. Krušný den čeká Irenu, Magdu i Kristýnu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
I když se člověk snaží, jak může, někdy mu věci prostě nevycházejí podle představ. Magda by ráda podpořila Matěje, ale cítí, že by to bylo spíš na škodu. Irena si kvůli Soně myslí, že ve funkci ředitelky selhává. Kristýna by uvítala, kdyby Dalibor pohnul s rozvodem, ale ten to nijak neřeší.

Matěj naléhá na Magdu, ať mu pomůže

V pondělí ráno si Matěj odchytí Soňu na chodbě, aby ji seznámil se svým geniálním nápadem. Kdyby si tělocvičnu pronajala ona, mohl by tam klidně trénovat. Ona ho však zmrazí káravým pohledem a oznámí mu, že jeho návrh je nevhodný. Není přece jeho kamarádka, rodič ani poručník, aby pro něj mohla něco takového dělat, ale slíbí, že se pokusí přijít s jiným řešením.

Zoufalý Matěj ale moc jiných možností nevidí, proto zkusí štěstí u Magdy a poprosí ji o totéž, tedy aby si pronajala tělocvičnu a nechala ho tam trénovat. Otec, který syna v lásce k trampolínám nepodporuje, se nemusí nic dozvědět. Magda argumentuje zákony a zodpovědností. Tohle si nemůže vzít na svědomí. Matěj se ale odbýt nenechá, zkrátka do ní vloží poslední naději a nezdráhá se ani mírného citového vydírání. Všechno prý záleží na ní a on jí věří.

Magda poprosí Soňu o rozhovor mezi čtyřma očima, samozřejmě kvůli Matějovi. Je pro něj závodění to pravé? Tím, že ho Soňa podporuje jako nějaká roztleskávačka, na něj akorát zvyšuje tlak. Co když nemá dost velký talent a bude zklamaný? Soňa míní, že talent je jen polovinou úspěchu, hlavně záleží na úsilí a tvrdé dřině.

Sonin plán vychází, Irena už pláče

Irena a s ní i celá škola čekají na dodání nového přístroje do jídelny. Vyhlížená zásilka však nedorazí, protože paní ředitelka nepotvrdila objednávku přes e-mail. Jí ale žádná taková zpráva nepřišla. Teprve později ji, ohromená a nešťastná, objeví v koši, jenže si vůbec neuvědomuje, že by ji tam dávala.

Je to samozřejmě proto, že objednávku ze složky přijatých zpráv odstranila zákeřná Soňa, aby to vypadalo, že Irena už na svou funkci nestačí. Vyčerpaná a nejistá Landová k tomuto závěru bohužel skutečně dospěje. Večer se objeví u Magdy, uplakaná a zoufalá z toho, že selhává na všech frontách. Nejenže bude muset čelit rozčileným rodičům, ale už ani nedokáže nakojit vlastní dítě. Najednou prostě nemá mléko. Když je matka ve stresu, může se to stát, ale vysvětlujte to Ireně, která má pocit, že za všechno může.

Umanutá Kristýna leze Tomáškovi na nervy

Luděk se snaží zaujmout novináře Tomáška, ale ten si bude trvat na názoru, že rozhovor s prezidentem komory by se spíš hodil do časopisu o životním stylu, a odmítne ho. Pan Volák tak odejde s nepořízenou a na jeho místě se objeví Kristýna ve skvělé náladě, která jí bohužel dlouho nevydrží. Dalibor jí totiž prozradí, že se zastavil u manželky pro poštu a při té příležitosti si báječně popovídali. Na rozhovor o rozvodu si ale pochopitelně čas nenašli. Co čekal, že mu Kristýna odpoví? Pochopitelně ji to naštve, a když dá průchod emocím, Tomášek ji navíc označí za umanuté děcko a vpálí jí do tváře, že už je z ní pěkně otrávený. Jaká bude její reakce?

Mezi Kristýnou a Daliborem je dusno.
Mezi Kristýnou a Daliborem je dusno. | Zdroj: TV Nova
Zdroj článku:
  • Autorský text