Nový muzikál The Prom již 11. prosince na Netflixu

Nový muzikál The Prom již 11. prosince na Netflixu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
The Prom je původně broadwayský muzikál, který nám nyní přinese Netflix. Možná vás překvapí, s jak nadupaným hereckým obsazením vyrukoval. James Corden po boku Meryl Streep? Není problém.

Ve filmu se prolnou dvě příběhové linie. Jedna z nich sleduje brodwayské hvězdy Dee Dee Allen (Maryl Streep) a Barry Glickman (James Corden). Po minulém neúspěšném muzikálu cítí potřebu napravit si reputaci. Na druhé straně sedmnáctiletá středoškolačka Emma (Jo Ellen Pellman) zápasí se společností na své střední škole, která ji zakázala přijít na maturitní ples se svojí přítelkyní (Ariana DeBose). Svůj příběh zveřejní na sociálních sítích, stane se virálem a dostane se také k tvůrčí dvojici. Ta se společně s dvěma kolegy (Nicole Kidman, Adrew Rannells) vydávají dívce pomoci, narušit poklidný středoškolský život a očistit tím svoji pošpiněnou veřejnou image. 

Film má našlápnuto na opravdový úspěch, díky silnému hereckému obsazení a příběhu, který se dotýká poměrně oblíbeného tématu. Přesně na to Netflix cílil, s rostoucí oblibou streamovacích služeb roste také konkurenční boj s HBO Max, Disney+ nebo Apple TV+. Dá se očekávat, že společnosti budou jedna za druhou tasit své nejsilnější zbraně. 

Původní muzikál navíc již sklidil úspěch na divadelních prknech, na plátna jej převede režisér Ryan Murphy (Hollywood, Politik). Mohlo by se zdát, že to byl ze strany Netflixu plán spunktovaný během pandemie, ve skutečnosti byly přípravy snímku oznámeny již v dubnu minulého roku. Natáčení bylo zahájeno v prosinci v Los Angeles, v březnu ovšem muselo být pozastaveno. Pouze dva zbývající natáčecí dny byly odsunuty na červenec. Premiéru budeme netrpělivě očekávat 11. prosince.