Dannyho parťáci: Dannyho měl hrát B. Willis, Brad Pitt měl při natáčení pořád hlad a George Clooney měl v šatně sud piva

Dannyho parťáci: Dannyho měl hrát B. Willis, Brad Pitt měl při natáčení pořád hlad a George Clooney měl v šatně sud piva
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
O filmu Dannyho parťáci z roku 2001 se moc neví, že je to vlastně remake filmu Dannyho jedenáctka z roku 1960 (Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy David Jr., Peter Lawford, Angie Dickinson).

Příběh se soustředí na Dannyho (George Clooney), který byl právě propuštěný z vězení a je odhodlaný uspořádat pořádnou loupež v Las Vegas. Pomoc čeká od svého přítele Rustyho (Brad Pitt) a v hledáčku loupeže jsou casina Terryho Benedikta (Andy Garcia), který má poměr s jeho bývalou manželkou (Julia Roberts).

Film je plný slavných tváří, a tak nikoho nepřekvapilo, že s rozpočtem 85 milionů USD vydělal jen na tržbách v kinech asi 5x tolik. I proto se dočkal dalších dvou pokračování.

Filmové střípky:

• Boxerský zápas v Las Vegas mezi Lennoxem Lewisem a Vladimirem Kličkem se nikdy nekonal. Při natáčení scény bylo v hledišti přes 2000 komparzistů.

• Před tímto natáčením spolu Julia Roberts a George Clooney nikdy nepracovali, ani se neznali. Julia zrovna sklízela obdiv a slávu za film „Erin Brockovich“, který režíroval stejný režisér (Soderbergh). Za film dostala v jednom roce Oscara, Zlatý globus a cenu BAFTA. S popularitou se herečce zvedly i honoráře na 20 milionů USD za film. Julia trochu váhala, zda má roli přijmout, a tak ji Clooney nechal poslat scénář s dvaceti dolary a vzkazem: „Dostal jsem zprávu, že bereš 20 za film“.

• Ve skutečnosti všechny herecké hvězdy hrály za mnohem menší honoráře, než byli zvyklí, protože by při takovém počtu slavných herců byly náklady na jejich odměnu příliš vysoké.

• Hlavní herecké hvězdy bydlely během natáčení v casinu Bellagio, každý ve svém luxusním apartmánu. Herci tak mohli trávit volno hazardem u herních stolů. Není úplně jasné, kdo vyhrál nejvíce. Clooney tvrdí, že Matt Damon. Ten ale tvrdí, že Brad Pitt měl mnohem více štěstí. V jednom se ale všichni shodli. George Clooney prohrál 25x po sobě v Black Jacku.

• Role Dannyho byla původně určená pro Bruce Willise, ten se ale nemohl uvolnit. Tak si alespoň zahrál malou roli v pokračování.

• Celé mužské osazenstvo se bavilo tím, že dělalo Julii drobné legrácky. Například ji nechali přijít na natáčení v pět ráno, když měla scény až v poledne.

• Ve filmu se ocitli hned 3 muži, které časopis „People“ označil za sexsymboly (Damon, Pitt, Clooney).

• Ve stejném roce se Pitt a Roberts potkali při natáčení filmu „Mexičan“. Julia se na natáčení sblížila s kameramanem Danielem Moderem a následující rok se vzali.

• Herci byli po celou dobu pobytu v casinu zaneprázdnění a nestíhali pořádně jíst. Brad Pitt to vyřešil po svém a nosil si jídlo do záběrů. V jednom z nich stačil spolykat 40 krevet, než Julia sešla ze schodů. George Cloony měl zase v šatně soudek oblíbeného piva a občas se i podělil s kolegy.

• V Las Vegas je ročně provedeno 10-20 velkých loupeží v casinech. Asi 65 % se vyřeší.