Co ještě nevíte o seriálu Přátelé

Co ještě nevíte o seriálu Přátelé
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ačkoli milovaný sitcom Přátelé skončil před více než 14 lety, stále pravidelně zjišťujeme některé dříve neznámé podrobnosti o pořadu. Co ještě o tomto seriálu nevíte?

Insomnia Café

Původní název show byl Insomnia Café, ale producenti se rozhodli, že neodpovídá příběhu show.

Nízký start, vysoký cíl

Během první sezóny sitcomu vydělávali hlavní členové obsazení po 22 000 $ za epizodu. Toto číslo se během finální sezóny vyšplhalo na 1 milion dolarů za epizodu.

Ellen DeGeneres jako Phoebe

Lisa Kudrow nebyla hlavní volbou producentů pro roli Phoebe. Chtěli obsadit Ellen DeGeneres, ale ona příležitost odmítla.

Ross a Rachel

Postavy Davida Schwimmera a Jennifer Anistonové - Ross a Rachel – nikdy neměli mít romantické spojení. Tvůrci se rozhodli přidat tento děj kvůli úžasné chemii na obrazovce mezi oběma herci.

Gunther

James Michael Tyler přišel na scénu jako komparzista, a nakonec byl obsazen jako Gunther, protože jako jediný věděl, jak ovládat kávovar.

Číslo „5“ v Moničině bytě bylo změněno na „20“, zatímco Chandlerovo číslo bytu se po první sezóně změnilo ze „4“ na „19“. Rozhodnutí bylo učiněno poté, co si autoři uvědomili, že byty v horním patře ve velkém bloku v New Yorku by měly mít vyšší počty.

Výlet do Vegas

Před první epizodou sitcomu vysílanou v televizi bylo celé obsazení vysláno na výlet do Las Vegas, kde večeřeli v Caesarově paláci a řekli si, aby si užili svůj „poslední večer v anonymitě“. Caesarův palác je také místem, kde se Ross a Rachel vezmou během finále páté sezóny.

Natáčení přátel

Většina epizod seriálu byla natočena před živým publikem, přičemž natáčení bylo obvykle pět hodin dlouhé.

Více o obsazení

Courtney Cox se ucházela o roli Rachel, Kathy Griffin a Jane Lynch se ucházely o roli Phoebe, zatímco Jon Favreau a Jon Cryer byli v plánu pro roli Chandlera. Když už mluvíme o Phoebe a Chandlerovi, tito dva měli být jen vedlejší postavy.

Kterou postavu z Přátel máte nejraději vy?