Co přesvědčilo Millie Bobby Brown oholit si hlavu aneb tohle jste nevěděli o seriálu Stranger Things

Co přesvědčilo Millie Bobby Brown oholit si hlavu aneb tohle jste nevěděli o seriálu Stranger Things
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Stranger Things patří mezi hity Netflixu a je jedním z nejoblíbenějších seriálů vůbec. Na novou sérii si ještě chvilku počkáme, tak se pojďme alespoň podívat na některé zajímavosti z předchozích řad.

Vzhledem k úspěchu seriálu by člověk očekával, že se o něj televizní stanice musely doslova poprat. Opak je ale pravdou - před zveřejněním seriálu na Netflixu tvůrci obešli se seriálem patnáct televizních stanic a všechny je odmítly z důvodu, že chtěly buď čistě dětskou show, nebo seriál primárně o šerifu Jimu Hopperovi. Tvůrci si naštěstí prosadili svou a je to dobře. Ukázali, že kvalitní a zároveň až hororový seriál může být natočen i s dětmi a puberťáky v hlavních rolích! A rozhodně to nezabránilo tomu, aby si seriál zamilovali i dospělí.

Seriál proslavil celou řadu herců, v čele s mladičkou Millie Bobby Brown. Ta ztvárnila dívku Eleven, která se náhle zjeví v městečku Hawkins a všechny šokuje svými neuvěřitelnými schopnostmi. Eleven miluje vafle Eggo, kterými by se nejraději ládovala od rána do večera. Po vydání seriálu jejich odbyt velmi vzrostl. Firmě Kellogg´s, která je vyrábí, stoupl zisk o čtrnáct procent. Millie si navíc kvůli seriálu musela oholit vlasy. Mladé dívce se do toho moc nechtělo, ale tvůrci jí nakonec přemluvili. Ukázali jí fotku Charlize Theron, jak skvěle vypadala v Mad Maxovi, a Millie souhlasila, že do téhle radikální změny půjde.

Natáčení nebylo pro dětské herce jednoduché. Max Mayfield v seriálu neustále jezdí na skateboardu. To ovšem poněkud zaskočilo její představitelku Sadie Sink, která na skateu jezdit neumí. Musela se to naučit a zabralo jí to dva měsíce intenzivního tréninku. Před každým natáčením jí navíc maskérky musely aplikovat umělé opálení, protože Max je z Kalifornie, ale Sadie se slunci vyhýbá, jelikož se snadno spálí.

Dacre Montgomery, který ztvárnil Billyho, měl pro změnu problém s cigaretami. Sám nekouří, a tak ho režisér seriálu učil kouřit tak, aby to vypadalo věrohodně. Za natáčecí den občas vykouřil i čtyři krabičky cigaret. Nebylo by vůbec překvapivé, kdyby se nakonec sám kuřákem stal… I Dacre si užil v maskérně své. Jeho retro paruku mu maskérky před každým natáčením nasazovaly hodinu a půl!

Seriál obsahuje spoustu odkazů na klasická díla, která mají bratří Dufferovi rádi. Mezi nimi jsou například knihy a filmy Stephena Kinga, Star Wars, film Věc, seriál Twin Peaks nebo klasické sci-fi Vetřelec.

Stranger Things má zatím tři řady a všechny si zvládly udržet vysokou kvalitu. Nezbývá tedy, než netrpělivě čekat na čtvrtou řadu a doufat, že i ona bude, stejně jako ty předchozí, napínavá pecka, od které nejdou odtrhnout oči.