Kingsman: První mise. Třetí díl vtipného akčňáku bude ve formě prequelu. Vyrovná se předchozím filmům?

Kingsman: První mise. Třetí díl vtipného akčňáku bude ve formě prequelu. Vyrovná se předchozím filmům?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Oblíbená komediální a zároveň akční série Kingsman s Colinem Firthem se konečně dočkala třetího dílu, který právě vstoupil do kin. Tvůrci se však rozhodli pro netradiční pokračování ve formě prequelu. Své oblíbené herce tedy na filmovém plátně nečekejte, s příběhem se vrátíte o několik let zpátky.

O co půjde?

Protože jde o prequel, vracíme se pomocí snímku zpátky v čase, a to až k úplným začátkům špionážní tajné služby Kingsman, kterou tak dobře známe z předchozích dílů. Od prvních dvou snímků se tedy výrazně liší, ale to neznamená, že nestojí za zhlédnutí. Má totiž skutečně co nabídnout.

Jde o historický obraz světa z dob druhé světové války, který se prolíná s osobním příběhem agenta Oxforda (Ralph Fiennes) a jeho syna (Harris Dickinson), kteří stáli u zrodu Kingsmanů. Můžete se těšit na historické kulisy, eleganci, humor, akci, ale také téma generačního střetu mezi otcem, který si prošel ozbrojenými střety a ví, co všechno s sebou válka přináší a idealistickým synem, který chce sloužit své vlasti. Zajímavá je i atmosféra filmu, která perfektně vystihuje intriky nejhorších tyranů a zločinců tehdejší doby, ale kombinuje je s humorem a špionážními taktikami prvních Kingsmanů.

Zábavné je také sledovat, co mají novodobí špioni z prvních dvou filmů společného s těmi původními a jak se celá služba během let vyvíjela.

Koho uvidíte?

V hlavní roli agenta Oxforda se se svými vrcholnými hereckými výkony představí Ralph Fiennes, který má na svém kontě už pořádnou řadu různorodých a kvalitních rolí. Jako jeho syn Conrad si ve filmu zahraje mladý Harris Dickinson, pro kterého jde o jednu z jeho největších a nejzajímavějších rolí. Nejobdivuhodněji ve snímku bez pochyby působí Rhys Ifans jako děsivý Rasputin. Za zmínku stojí také Tom Hollander v trojroli historických figur, císaře Viléma, krále Jiřího a cara Mikuláše nebo Gemma Arterton jako věrná partnerka Oxforda i ve chvílích, kdy mu nebylo zrovna do smíchu.

Režie se opět ujal nenahraditelný Matthew Vaughn a předlohou ke scénáři mu byl komiks Marka Millara a Davea Gibbonse.

Stojí to za to?

Přestože jde o něco úplně jiného a neuvidíte zde známé tváře z prvních dílů, film dokáže svým příběhem, postavami a atmosférou z první světové války skutečně zaujmout. Velkým bonusem jsou také skvělé herecké výkony. Na rozdíl od Tajné služby a Zlatého kruhu sice film postrádá typickou bláznivost, nepředvídatelnost a překvapivost a působí více dospěle, ale můžete čekat také hru na city, humor a zároveň velkou akci i drama. Pro tvůrce to tedy byl velký risk, ale zatím si snímek drží poměrně dobré ohlasy.Na ČSFD má zatím slušných 74 %.

Pro někoho to tedy nemusí být to pravé, ale rozhodně byste snímku měli dát šanci.

 

Zdroje: