Nejlepší mysteriózní seriály posledních let, od kterých nedokážete odtrhnout oči

Nejlepší mysteriózní seriály posledních let, od kterých nedokážete odtrhnout oči
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Také se někdy rádi vžijete do hlavních hrdinů a snažíte se společně s nimi řešit záhadné případy? Pokud ano, tyto mysteriózní seriály vás zaručeně nadchnou. Ať už jde o policejní vyšetřování nebo nevysvětlitelné záhady.

Stranger Things (91 %)

Jak můžete vidět již z hodnocení, Stranger Things patří k těm opravdu nejlepším seriálům, a to nejen mysteriózním. A na Netflixu se brzy můžeme těšit na čtvrtou sérii.

Vše začíná ztracením chlapce Willa (Noah Schnapp), po kterém se doslova slehne zem a nikdo nedokáže pochopit, kde by mohl být. Postupně malé městečko Hawkins začne odhalovat všechny jeho záhady, mezi které patří tajné experimenty, nadpřirozené síly a jedna podivná ztracená holka (Millie Bobby Brown).

Seriál si zamilujete hned po zkouknutí prvního dílu. Záhady nepřestávají překvapovat a od seriálu vážně nedokážete odvrátit zrak. Navíc vás potěší skvělí dětští herci, především Millie Bobby Brown jako Eleven.

Čtěte také: Co přesvědčilo Millie Bobby Brown oholit si hlavu aneb tohle jste nevěděli o seriálu Stranger Things

Dexter (88 %)

Vrah, který zabíjí vrahy. Může to znít jako zvláštní popis postavy Dextera Morgana (Michael C. Hall), ale je to tak. Mimo to je také okouzlující, inteligentní a má skvělý smysl pro humor – pro všechny zkrátka neodolatelný. Pracuje jako forenzní expert u miamské policie, takže v práci vraždy vyšetřuje, ale v noci je páchá. Žene ho touha zabíjet, kterou se ale snaží využít pro dobrou věc. A to likvidací odporných zločinců, kterým se podařilo uprchnout před zákonem. Ale už ne před Dexterem.

Seriál nám nabídne šest sérií po dvanácti dílech. A hned od začátku si hlavního hrdinu zamilujete, i když jde o slavného sériového vraha.

Čtěte také: Krvelačný ale geniální vrah se vrací na televizní obrazovky: Dexter dostane deset dalších dílů

Americký vandal (83 %)

Tato parodie na kriminálky se tvůrcům až překvapivě povedla. Je plná vtipů, propracovaných postav, ale samozřejmě také vyšetřování. 

V prostředí střední školy se někdo pokusil o vtip, kdy posprejoval 27 aut na školním pozemku nevhodnými obrázky. Z činu byl obviněn třídní klaun Dylan Maxwell a byl vyloučen. Tak začíná napínavé vyšetřování ostatních studentů, kteří chtějí znát pravdu.

Druhá série pokračuje v podobném duchu a definitivně se jí povedlo udržet kvalitu první série.

Čtěte také: Humor nám nikdy nechyběl: Komedie, se kterými můžete doma oslavit Den vzniku samostatného Československa

Sherlock (94 %)

Dočkali jsme se již spousty zpracování Sherlocka Holmese. Tentokrát však v seriálovém prostředí a s Benedictem Cumberbatchem v čele. Jako Dr. Watson se představí Martin Freeman.

Řešit se budou zločiny Londýna 21. století, mezi nimi jsou jak záhadné vraždy, tak i zvrácené hry a hádanky, kterým bude Sherlock muset čelit.

Podívat se můžete již na čtyři série plné záhad a šokujících zvratů.

Čtěte také: Sherlock Holmes a jeho nejlepší televizní adaptace

Dark (84 %)

Netflix dokáže překvapit také svou zahraniční tvorbou. Tento německý seriál totiž rozhodně není pozadu oproti ostatním.

Winden je poklidné městečko, ve kterém se již spoustu let nestalo nic zvláštního, co by stálo za zmínku. Proto všechny obyvatele překvapí zmizení jednoho z místních dětí. Všichni se navzájem začnou obviňovat, protože případ nedává žádný smysl. Alespoň do té doby, než se ukáže, že má spojitost s podobným zmizením před 30 lety.

Vyšetřování je plné záhad a překvapivých zvratů a depresivní atmosféra osamoceného městečka pod elektrárnou na napětí ještě přidává.

Čtěte také: 3 nejkreativnější filmy o cestování časem, ze kterých vám půjde hlava kolem

Letos vyšla již třetí série a nové díly stále nepřestávají překvapovat, tak neváhejte a podívejte se.