Albert v ZOO nejspíš povýší. Bude Roklová litovat?

Albert v ZOO nejspíš povýší. Bude Roklová litovat?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Albert Polák zastává v seriálové zoologické zahradě funkci vedoucího marketingu a komunikace s médii. Nyní se mu však možná otevře možnost kariérního růstu. Co to bude znamenat pro ZOO?

V seriálu ZOO se pohybuje hned několik postav, které se svým chováním a vystupováním řadí spíše k záporákům. Náměstek Lubor Brázda, starosta Pavel Bavor, ale také mladý Albert Polák, který v ZOO zajišťuje tiskového mluvčího a má na starosti také marketingové oddělení. Hlavně poslední zmiňovaný se pak právě dost možná dostane do popředí celého dění v zoologické zahradě. Proč?

Za vše může právě nově vznikající spor mezi Brázdou a Bavorem. Oba muži se totiž dostali do konfliktu o mocenský vliv nejen nad vedením zoo, ale i nad celým městem. Díky kolotoči vzájemných osočování a porovnávání síly pak celá situace vyústí tím, že se do rukou současné ředitelky ZOO Marie Roklové dostanou jednoznačné důkazy o Luborových nekalých praktikách.

K překvapení všech se ale Marie rozhodne využít situaci pro svůj prospěch, a nabídne tak Luborovi smír. Jejich společná taktika pak pravděpodobně povede k odstranění Bavora z pozice starosty. Nabízí se však otázka, kdo by mohl následně post na radnici města obsadit? A právě tedy nejspíš vstoupí do hry Lubor Brázda, jehož ambice směřují právě na Bavorovo křeslo.

V souvislosti s tímto přesunem na vedoucích funkcí se tak dá předpokládat, že se v ZOO uvolní pozice náměstka, po které jistě Albert bude chtít skočit. Mladý Polák se totiž nestydí kráčet ve šlépějích svého mentora Brázdy, a bude tedy chtít podobným způsobem manipulovat s finančními prostředky v zoologické zahradě. Co můžeme od Alberta na pozici náměstka čekat? Brázdova silná stránka byla zejména v jeho řadě kontaktů na další vlivné majitele nejrůznějších firem, kteří mu v osnování jeho plánů pomáhali. Tato výhoda Albertovi chybí, nedostatky však dohání právě svojí ctižádostí a honbou za kariérou ve vedení zahrady. O to zákeřnějším protivníkem se tak může stát, jelikož není nic horšího než člověk bezprostředně toužící po moci.

Marie Roklová se nevzdává, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Pokud tedy Marie Roklová ve vedení ZOO setrvá, bude možná ještě s radostí vzpomínat na chvíle, kdy její jediný problém byl dohlížet na Brázdovu pracovní docházku. Albert totiž může vůči ředitelce chovat zášť za to, že kvůli ní zůstal na převrat v zoologické zahradě sám. Vše však nakonec může skončit ještě jinak. Zatím je tato partie teprve na začátku, a spousta věcí se ještě může zvrátit k lepšímu, ale i horšímu. Starosta Bavor jistě také ještě nevzdal svůj boj, a může tak vytáhnout další tajné zbraně, které ve svém arzenálu má. A kdo ví, jestli se do boje o moc ve městě nezapojí ještě další hráči, kteří mohou výrazně zamíchat kartami.

Zda se tak Albertovi podaří vypracovat se v ZOO na vyšší pozici, nebo se bude muset spokojit se stávajícím postem marketingového manažera, zůstane otázkou, kterou pravděpodobně zodpoví druhá řada ZOO, která je aktuálně k vidění na obrazovkách TV Prima.

Zdroj článku:
  • Autorský text