Zlatá labuť: Jakub a Alena se sbližují, Kristýna má výbušnou novinku a do obchodu se vrací tajemná dáma

Zlatá labuť: Jakub a Alena se sbližují, Kristýna má výbušnou novinku a do obchodu se vrací tajemná dáma
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lukáš stále nemůže přijmout skutečnost, je Irena dává přednost ženám. Připadá si zrazený. Copak mu celé ty roky lhala? To, co spolu prožili, byla jen přetvářka? A co je nejhorší, pořád ji miluje. Už k ní nevzhlíží, neobdivuje ji, ale má o ni strach a je připravený ji chránit i před Irenou samotnou.

Lukáš už se neostýchá promluvit si i s Alenou. Radí jí, aby odešla, vdala se a měla děti. Dokud je čas a nepřivolá svým chováním neštěstí na sebe a na celou jeho rodinu. Lukáš si moc dobře uvědomuje, jak nebezpečná je doba, ve které žijí, a že by takový skandál mohl dát Němcům záminku, aby se dostali k rodinnému majetku.

Alenu a Lukáše přeruší Jakub
Alenu a Lukáše přeruší Jakub. | Zdroj: TV Nova

Setkání Aleny a Lukáše neprojde bez pozornosti, a tak Jakub začne trochu žárlit. Dokonce i Evu napadne, že ten tajný druhý přítel Aleny by mohl být Mašek. Alena zase zjišťuje, zda náhodou Mašek není ten násilník, který napadl klavíristku.

Po delší době se v restauraci opět objevuje tajemná dáma. Tentokrát si však objednává jen vodu. Jak se vrchní dozvídá, nemůže si dovolit utrácet, protože přišla o práci. Stále však na někoho čeká a nabízí se, že by mohla pracovat jako obsluha. Pro začátek dostává práci v kuchyni, aby předvedla, jak je šikovná.

Největší novinku má však Kristýna. Vypadá to, že Marta nebyla jediná žena, které se ředitel Bouchner zmocnil násilím. Kristýna se z toho sice nesložila, ale je těhotná a pro Bouchnera velmi nebezpečná. Bezradná dívka mu vyhrožuje, že může své tajemství zveřejnit. Je těžké odhadnout, co Bouchner udělá. Moc dobře ví, že by mu svědectví Kristýny mohlo zavařit. To, že by vynesl na světlo Irenino tajemství, by nemuselo stačit na to, aby mu prošlo dvojnásobné znásilnění. A jak se Kristýna zmínila, držel ji za ruce a bil ji, takže o dobrovolnosti nemůže být ani řeč.

Krátce poté Bouchnera málem přejede auto. Němci uspíšili změnu v dopravním provozu, a tak se začalo jezdit vpravo. Projíždějící auto Bouchnera před obchodním domem vylekalo. Hned ho napadlo, že v tom má prsty Irena, jež mu usiluje o život. Opět tak došlo na vyhrožování. Bouchner ji ujistil, že kdyby se mu něco stalo, pravda o její sexuální orientaci se dostane na veřejnost.

Bouchner opět vyhrožuje Ireně
Bouchner opět vyhrožuje Ireně | Zdroj: TV Nova

Eva odešla večer ven a Jakub se zastavil za Alenou. Ta se konečně odhodlala k tomu, aby mladíkovi dovolila něco víc než pusu. Jednou by k tomu stejně muselo dojít. Jak jí Irena řekla, není to tak hrozné a zvykne si. Možná to pomůže Jakubovi přehodnotit jeho dlouhodobé ekonomické plány, založené na úspěchu v hazardu, a uspíší to svatbu, kterou potřebuje.

Zdroj článku:
  • autorský text