Ulice: Právnička na baterky, říká se o Elen. Celá kauza kolem Ivy je ale přitažená za vlasy

Ulice: Právnička na baterky, říká se o Elen. Celá kauza kolem Ivy je ale přitažená za vlasy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jeden opilý mladík skočil Ivě na kapotu, zatímco druhý držel Báře dveře. Fakt, že Ivin následující čin byl pouze nutnou sebeobranou, by měly snadno dokázat kamery v garážích. Tuto drobnost ovšem Ulice ignoruje, a také proto působí právnička Mrázová neschopně – alespoň na některé diváky.

Snad Elen pomůže Ivě rychle, aby už nekňourala

Do Ulice se nedávno vrátila advokátka Elen Mrázová (Eva Elsnerová), která se jako tajemná superhrdinka objeví vždycky, když se někdo nevinný dostane do úzkých. To je teď případ Ivy a Báry Klímových, jejichž kňourání irituje diváky snad více než zákeřná Soňa.

Báře (Eliška Bašusová) už jednou pomohla, když se společně s Janou Rytířovou (Sára Donutilová) snažila usvědčit odporného Mareše ze znásilnění a obtěžování několika dívek. Mezi diváky se povídá, že tenkrát Elen působila poněkud bojovněji – za dobro Báry a Jany bojovala srdnatě a neúnavně. Co se Ivy (Hana Baroňová) týče, zdá se její přístup některým fanouškům seriálu zatím vlažný.

„Za mě katastrofa. Nenabízí té fňukně Ivě žádné řešení, krom dohody. A straší ji odškodněním pro opilého agresora. V těch garážích jsou jistě kamery, ale to se ukáže až v červnu, nejspíš. Pokud by se do auta sápali tři ožralí chlapi, tak by asi ujel i chlap, natož ženská. A ta Bára je hrozná, že v tom matku nechá. Asi takové trauma už nemá, když v klidu souloží s Brunem.“

Některé názory na advokátku vzbuzují údiv

Tento názor je pro mnohé nepochopitelný a není se co divit. Obsahuje totiž spoustu nepřesností. Předně, Elen se Ivě zmínila o možnosti uzavření dohody. Znamenalo by to, že by přiznala vinu a byla potrestána za ublížení na zdraví, ovšem proces by to urychlilo a usnadnilo, Bára by díky tomu nemusela vypovídat u soudu a popisovat podrobnosti znásilnění z minulosti. Elen jako správná advokátka musela klientku informovat, že taková varianta existuje, ale zároveň Ivu ujistila, že je reálná šance prokázat její naprostou nevinu a očistit pověst. Dokonce se zdálo, že sama to považuje za lepší řešení.

Elen s Ivou probírá její možnosti.
Elen s Ivou probírá její možnosti. | Zdroj: TV Nova

Co se strašení odškodněním týče, to vůbec nepřišlo ze strany Elen, nýbrž od vlezlého souseda Kaštana (Antonín Procházka). Právě ten Ivu ještě více zneklidnil hloupými řečmi o tom, že by po ní zraněný mladík mohl žádat tučné bolestné. Rýpavá poznámka na adresu Báry je zde také docela mimo. Dcera jasně řekla, že mámu podpoří, ať se rozhodne pro jakoukoli možnost, ale že by bylo lepší doplnit výpověď a popsat na policii své znásilnění.

„Vůbec nechápu váš postoj k roli právničky Elen. Jasně Ivu informuje, jak to zatím vypadá. Sama řekla, že si musí celý spis pořádně prostudovat. Pokud jste nezažila vy sama něco tak příšerného, nesuďte ani Ivu a Báru už vůbec ne. Každá z nás je jiná, každá prožívá své pocity jinak,“ reaguje tedy naprosto pochopitelně jedna z divaček na předchozí komentář.

Tak nebo tak, někteří diváci už na Elen dávno zapomněli, jiní si matně vybavují její krátký romantický vztah s Petrem Boháčem (Pavel Kříž). Řada dalších pak oceňuje, jak dobrá právnička to je. Její představitelku Evu Elsnerovou by rádi vídali na obrazovkách častěji.

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • čtenáři