Sára Affašová z Ulice: Jak studentka biologie a biochemie našla lásku v divadle

Sára Affašová z Ulice: Jak studentka biologie a biochemie našla lásku v divadle
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když byla Sára Affašová na gymnáziu, nevěděla, jakou další cestou se vydat. Vždy jí šla biologie a chemie, a tak se tyto předměty rozhodla studovat, ale nějak jí to nesedělo. Stále víc ji to táhlo k divadlu, kde pak potkala svou životní lásku. S Martinem Donutilem si letos v létě řeknou „ano“.

Sářin odchod z Ulice byl pro fanoušky nečekaný

Sára Affašová odešla z Ulice v roce 2021 a v nejbližší době návrat určitě nechystá, jak uvedla i na svém Instagramu. V nekonečném seriálu hrála Janu Rytířovou, která si místo lásky k barmanovi Brunovi nakonec vybrala nový život v Irsku. Diváci věřili, že si to ještě rozmyslí, ale najednou byla ze dne na den pryč.

„Strávila jsem na @uliceserial 3 roky. Byla to pro mě velká jízda, začala jsem ještě při DAMU… první dlouhodobej projekt – obrovská škola, které vděčím za mnohé!! Parta úžasných kamarádů, po kterých se mi bude strašně stýskat… Cítila jsem ovšem, že nastal čas na změnu, že se chci zase posunout dál a vyzkoušet si i něco jiného,“ napsala tenkrát herečka.

Sára Affašová jako Jana v Ulici
Sára Affašová jako Jana v Ulici | Zdroj: TV Nova

Nebaví ji dělat něco stejného pořád dokola

Už si to stihla vyzkoušet také na divadelních prknech. Ve své první inscenaci ve stálém angažmá, jíž byla Smrt obchodního cestujícího, si zahrála jen malou roli ve dvou scénách, ale přesto má k tomuto představení zvláštní vztah. Na zkouškách se totiž seznámila s Martinem Donutilem, svým budoucím manželem. V rozhovoru pro Novinky.cz nicméně prozradila, že zpočátku byli jen přátelé. „Nebylo to tak, že bychom se viděli a zamilovali se do sebe. To vůbec ne. My spolu nejprve hráli a povídali si. Až po delší době, když jsme zkoušeli Vojnu a mír, přeskočila jiskra.“

Sára Affašová je vděčná právě za angažmá v Městských divadlech pražských. Ráda je i za to, že se vůbec rozhodla stát herečkou. Chodila totiž na osmileté gymnázium a dlouho neměla ponětí, čím by se vlastně chtěla zabývat. Z humanitních věd měla v oblibě češtinu, ale nejvíc ji to táhlo k biologii a chemii. Právě z těchto předmětů ostatně maturovala. Nakonec také zahájila studium molekulární biologie a biochemie organismů, ale zjistila, že tenhle směr jí úplně nevyhovuje. Čím dál více ji to lákalo k divadlu, o němž předpokládala, že bude spíše koníčkem. Ale pak se přihlásila na DAMU.

„Moje práce není stereotypní, nejsem člověk, který by mohl dělat opakovaně něco pořád dokola. Jsem ráda, že mě každý den čeká něco jiného.“ Tahle slova jen potvrzují to, co už řekla při odchodu z Ulice. Zkrátka dlouho nevydrží na jednom místě a potřebuje sbírat nové zkušenosti.

Sára Affašová a Martin Donutil, výroční filmové ceny Český lev za rok 2022
Sára Affašová a Martin Donutil, výroční filmové ceny Český lev za rok 2022 | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Svatbu s Martinem Donutilem chystá na léto

I její žádost o ruku byla speciální. „Proběhla v New Yorku na Times Square. Bylo to krásné a romantické. Byl to poslední den našeho pobytu a my se byli podívat na Broadwayi. Pak jsme se stavili v hotelu a šli se rozloučit s městem. No a na Times Square Martin poklekl a požádal mě o ruku… Nemám pocit, že by na nás někdo koukal. A pokud jo, moc jsem to nevnímala, protože jsem vnímala jeho. Byla to rychlovka, řekla jsem ano skoro dřív, než poklekl,“ vyprávěla herečka s úsměvem.

Zamilovaný pár plánuje svatbu na tohle léto.

Zdroje článku: