Lucie Juřičková z Ulice slaví dnes narozeniny

Lucie Juřičková z Ulice slaví dnes narozeniny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herečka Juřičková coby Boženka Puklická se už v Ulici neobjevuje. Diváky, kterým byla její dějová linka sympatická, může zajímat, že herečka 25. května oslaví své 57. narozeniny. Pamatujete, co všechno Puklickou v Ulici provázelo? 

Lucie Juřičková jako ředitelka gymnázia Božena Puklická 

Přesto, že Božena Puklická nebyla v Ulici vždy ředitelkou gymnázia, většina diváků si ji tak pamatuje. Na ředitelském křesle působila do doby, než ji vystřídala ambiciózní učitelka Landová. S tou měla Puklická nějaké spory, avšak nic, co by v osobním životě nešlo překonat. Protože byla Puklická vyčerpaná nemocí, ani ji tolik netrápilo, že se své pozice musela vzdát.

Ředitelování však milovala a diváci mohli uznat, že to byla skvělá ředitelka. Vždy se snažila být příkladem pro ostatní, ke všem se chovala stejně a nikomu v práci nenadržovala. Tedy s výjimkou svého vlastního syna Otíka, který jí jednu dobu přidělával vrásky na čele. Božena Puklická byla svobodnou matkou, což se projevilo i na jejím úzkostném vztahu k jejímu jedinému synovi Otíkovi. Ten, když do Ulice nastoupil, byl pěkné kvítko.

Zodpovědnost mu nic neříkala a jeho vlastní matka ho musela nahánět, aby byl na své hodině výtvarné výchovy včas. Ačkoliv to na začátku tak nevypadalo, zaměstnat Otíka ve škole, bylo její nejlepší rozhodnutí. Časem se totiž Otík opravdu změnil a dostal rozum i cit pro zodpovědnost. 

Aby však sklidila ovoce úspěchu, musela si Božena Puklická projít strastiplnou cestou. Ačkoliv si to nechtěla přiznat, svému Otíkovi neustále zametala cestičku. Zařídila mu místo ve škole a přivírala oči nad jeho absencí. Otík byl totiž bohém, který by nedělal nic jiného, než maloval krásné ženy a dívky. Byla to jeho finta, jak je dostat do postele.

Diváci si ještě mohou živě pamatovat scénu, když už napravený Otík maluje Magdu. V té době Magda procházela důležitým obdobím, kdy se na všechny výzvy rozhodla říkat ano. No a proto kývla i na nabídku Otíka, že ji namaluje. O Otíkovi bylo známo, že maluje akty, a tak se před ním Magda bez okolků svlékla, což Otík vůbec nečekal a div, že se přitom neschoval pod stůl. 

Božena Puklická se ve škole seznámila s matikářem Kalinou 

Myslela to dobře, svou přehnanou péčí a kontrolou však Otíka jeho máma dusila. O to víc se mu ulevilo, když si jeho svobodná maminka našla partnera. Sice zrovna dvakrát nejásal nad tím, že jím bude morous Kalina, jak se ale později ukázalo, i on je v osobním životě také člověk.

S příchodem Kaliny do života Boženky se mnohé změnilo. Od té doby měla Božena Puklická vedle sebe někoho, o koho se mohla opřít. A byl to Kalina, kdo ji utěšoval v době, když její syn utekl od oltáře. Nakonec však mohla být Boženka klidná, protože ačkoliv to trvalo o něco déle, Otík dostal rozum a změnil se ve zodpovědného muže a tátu od rodiny. 

Zdroj článku:
  • autorský text