Gal Gadot: Život, kariéra v armádě a na přehlídkových molech a další kuriozity o Wonder Woman s českými kořeny

Gal Gadot: Život, kariéra v armádě a na přehlídkových molech a další kuriozity o Wonder Woman s českými kořeny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Krásná, se sladkým úsměvem, tolik ženská a přesto silná – to je představitelka Wonder Woman. Gal Gadot během pár let dobyla celý svět a má své příznivce mezi ženami i muži.

Gal Gadot se narodila před 35 lety v izraelském Rosh HaAyin. Její otec je už v šesté generaci Izraelec, ale ze strany matky má zajímavý původ. Její dědeček byl dokonce Čech, který přežil Osvětim.

V hebrejštině její příjmení znamená „břehy řeky“ a jméno „vlny“. Gal byla od dětství nadšený sportovec a když vyrostla do výšky 178 cm, vrhla se s nadšením na sport a hrála soutěžně volejbal a basketbal. S elánem se pustila i do bojového umění a získala černý pás v karate. Později se naučila šerm, kung-fu, kick boxing a jiu-jitsu. Bojová umění jí šla tak dobře, že byla dva roky instruktorkou v izraelských bojových silách. Po odchodu z armády se vrhla na modeling a vyhrála Miss Izrael a účastnila se Miss Univerze. Povinnosti vyplývající z těchto soutěží ji nebavily, a tak trochu zlobila, chodila pozdě, nosila nevhodné oblečení, aby se z módního světa vysvobodila. Nakonec šla studovat práva, která nedokončila kvůli příležitosti, kterou dostala u filmu.

Debutovala ve čtvrtém pokračování Rychle a zběsile a roli Gisel si zahrála i v dalších pokračováních. Milovala hlavně divoké scény na motorce, které točila bez kaskadéra. Sama má rychlou motorku Ducati Monster a divokou jízdu si umí vychutnat.

Přišla role Wonder Women v nepříliš úspěšném snímku Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti. Její role byla jednou, kterou kritika neztrhala. A tak dostala příležitost v samostatném filmu Wonder Woman a v dalších pokračováních.

V soukromém životě je izraelská kráska vdaná už od roku 2008 za izraelského podnikatele a mají spolu dvě dcery. Do roku 2015 spolu vlastnili v Tel Avivu hotel, který prodali za 25 milionů dolarů.

V oblíbenosti Gal Gadot už trumfla Jeruzalémčanku Natalii Portman.