Pár tipů na nezapomenutelné komedie z policejního prostředí

Pár tipů na nezapomenutelné komedie z policejního prostředí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Filmy z policejního prostředí si vždy najdou diváky, a ještě větší úspěch mají ty snímky, které jsou vesele laděné. Diváci tak leckdy tvůrcům odpustí nepříliš originální zápletku s předvídatelným rozuzlením. Takové filmy mají hlavně poskytnout zábavu a oddech. V archivech lze najít širokou nabídku.

Růžový panter, 1963 (hodnocení 76 %)

První z řady filmů, který přivedl na filmové plátno roztržitého inspektora Jasquese Clousea, jehož jediným cílem v tomto snímku bylo vystopovat ztracený diamant nevyčíslitelné hodnoty. Díky vrozené nešikovnosti, kterou inspektor oplývá vzniká celá řada komických situací. Právě tato komedie se skvělým hereckým obsazením (David Nivel, mladá Claudia Cardinale a mnoho dalších) dala podnět ke vzniku dalších pokračování jak v původním, tak i v novém obsazení.

Pro Petera Sellerse byla role inspektora životním úspěchem, ale zároveň prokletím, protože už nedostal po zbytek života žádnou takto výraznou roli, která by se popularitou k bláznivému inspektorovi přiblížila.

Povedená hudba Henryho Manciniho podtrhla celou atmosféru filmu. Volné pokračování vyšlo v kinech jen pár měsíců po prvním snímku a mělo ještě větší divácký ohlas.

Bláznivá střela, 1988 (hodnocení 85 %)

Fanoušci Parodií se určitě rádi vrátí ke komedii s poručíkem losangeleské policie Frankem Drebinem. Kam se Frank pohne, způsobí katastrofu, ale s velkým zanícení dělá svou práci dál. Leslie Nielsen se pro roli Franka narodil. Po mnoha nevýrazných rolích se našel právě v tomto žánru. V tomto příběhu bude inspektor chránit život anglické královny.

Vzteklej pes a Glorie, 1993 (hodnocení 65 %)

Komedie se skvělým obsazením s Robertem De Niro, Umou Thurman a Billem Murrayem byla ve své době nedoceněná. A určitě si zaslouží pozornost. Život nenápadného policejního fotografa se obrátí vzhůru nohama v okamžiku, kdy zachrání život slavnému mafiánovi. Ten se rozhodne, že budou přátelé a tento závazek potvrdí tím, že dá fotografovi jako dárek z vděčnosti svoji zaměstnankyni. Glorie je zábavná a vtipná, ale takové přátelství se moc neslučuje s morálkou, kterou policejní fotograf prosazuje.

Policajt z Beverly Hills, 1984 (hodnocení 82 %)

Detektiv Axel Foley je policistou až do morku kostí. Jeho nadšení a nestandartní postupy jsou noční můrou jeho nadřízených. Když ale zemře jeho přítel a on je od vyšetřování odstřižený, vydává se na vlastní pěst z Detroitu do Beverly Hills, aby našel pachatele. Úspěch filmu zaručil nezbednému policistovi, kterého skvěle zahrál Eddie Murphy, ještě dvě pokračování.

Zelenáč, 1990 (hodnocení 66 %)

Zkušený policista Nick Pulovski dostává po smrti svého parťáka novou posilu. Tou je mladík z dobré rodiny David Ackerman. Nesourodá dvojice herců Clint Eastwood a Charlie Sheen šlapou na paty těm nejnebezpečnějším lumpům ve městě. Postava policisty Nicka je inspirována jiným hrdinou, kterého Eastwood ztvárnil. Jde o známého a oblíbeného mrzouta detektiva Callahana. Ve filmu plném akcí, honiček a výbuchů si zahrálo 87 kaskadérů a pouhých 37 herců.