Lavi se na jaře 2022 přiřítí do českých kin

Lavi se na jaře 2022 přiřítí do českých kin
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kauzy v českém fotbale a tvůrci komedií, to je do-ko-nalá symbióza! Už na jaře příštího roku se můžeme těšit na nový Vyšehrad, tentokrát v celovečerním kabátku. Nechybí nýmand Lavi, ani předseda Berbr.

Po velice úspěšném seriálu Vyšehrad, kde ztvárnil Jakub Štáfek roli upadající hvězdy Sparty Praha, Juliuse "Laviho" Lavického přichází na scénu celovečerní snímek. Již padla poslední klapka, režie hlásí dotočeno, teď už jen dostříhat, udělat poslední úpravy a vypustit ven.

Jako by předpověděli budoucnost

Ve filmu nebude kromě potížisty Laviho, jeho agenta Jardy v podání Jakuba Prachaře chybět ani postava místopředsedy FAČR Romana Berbra. Film by měl upozornit i na (ne vždy úplně morální) praktiky, které se na fotbalovém svazu dějí. Během natáčení se provalila korupční kauza Romana Berbra a jeho společníků. Stalo se tak přesně, jako by tvůrci filmu něco takového předpovídali. Rovněž v jednom z rozhovorů tak nějak nepřímo poděkovali právě funkcionářům české fotbalové asociace za to, že jim poskytují nekonečnou studnu inspirace.

Lavi možná trochu dospěje

Co se samotného příběhu fotbalisty Lavického týká, stále to prý bude takový trochu rarach, kterému není žádná nekorektnost cizí. Možná ale přece jen trochu dospěje, najde si vážný vztah a začne na sobě víc makat. Nic se ale prý nebude přehánět.

Objeví se řada známých osobností

Stejně jako v seriálu se můžeme těšit na různé sportovní celebrity, které se ve filmu alespoň na chvíli objeví. Uvidíme například Vladimíra Šmicera, Jana Kollera, "porcelánového panáčka" Tomáše Rosického, nebo známého potížistu Tomše Řepku.

Tvůrci si kladli za cíl dostat do kina i ty diváky, kteří nejsou se seriálem prozatím seznámeni a chtějí komediálně poukázat na situaci v českém sportu obecně. Pokud koronavirová situace v České republice neučiní jinak, budeme moct vyrazit do kina už na jaře roku 2022. Premiéra je plánována na 26. 5. 2022.