LGBTQ+ filmy a seriály na Netflixu, které stojí za to vidět

LGBTQ+ filmy a seriály na Netflixu, které stojí za to vidět
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pořady z Netflixu, které bezesporu zaujmou vás i vaše konzervativní tatínky. Příběhy obyčejných lidí, jejich strádání ve společnosti, která nemá pochopení, ale i komediální pořady s LGBTQ+ tematikou.

Grace a Frankie

Dva manželské páry se pravidelně setkávají. Ony se nemají rády, zato oni jsou nejlepší kamarádi. Šok pro Grace a Frankie přijde ve chvíli, kdy zjistí, že jejich manželé nejsou jen kamarádi, ale že je mezi nimi něco víc. Každá se pak s novou životní změnou snaží sžít po svém, cesty je ale svedou dohromady a ze dvou žen, které pro sebe nikdy neměly pochopení, se stávají kamarádky.Komediální seriál Grace a Frankie má skutečně všechno.

Glee

Muzikálový seriál je situován na americkou střední. Kromě abnormálně dobrých pěveckých vystoupení sledujeme radosti a strasti mladých lásek. Jeden ze zpěváků, Kurt, byl odjakživa trochu jiný než ostatní kluci ve škole. Můžeme sledovat jeho coming out, nečekaná pochopení, ale i šikanu ve škole. Nakonec se však všechno tak nějak v dobré obrátí.

Sexuální výchova

U seriálů pro mladší publikum ještě zůstaneme a tentokrát si představíme netflixovou senzaci Sex Education. Teenageři mají málo zkušeností a hodně otázek, ve škole však není nikdo, kdo by jim s těmito problémy pomohl. Naštěstí ale mají Maeve a Otise, kteří si udělají takovou studentskou poradnu. Seriál sympaticky reflektuje také vztahy studentů, kteří patří k LGBTQ+ komunitě.

Elisa a Marcela

Od oddechových komediálních seriálů přejdeme k životopisným filmům s historickým konfliktem. Jedním z těch je i příběh Elisy a Marcely, který je situován na přelom 19. a 20. století. Tyto dvě ženy by pro svou lásku udělaly cokoliv. Proto se Eilsa přestrojila za muže a vzala si svou lásku Marcelu. Nakonec se ale jejich plán provalil a obě byly nuceny utéct ze Španělska pryč a odjely do Argentiny. Film je tak o prvním stejnopohlavním svazku na světě.

I love you Phillip Morris

Snímek z roku 2009 pojednává o dvou mužích, kteří se potkali ve vězení a zamilovali se do sebe. Do té doby si přitom Steven Russel v podání Jima Carreyho myslel, že je šťastně ženatý a z vězení půjde rovnou domů za manželkou.

Zkrocená hora

Závěrem přinášíme asi nejpovedenější snímek s danou tematikou. Zkrocená hora pojednává o dvou mužích, kteří se i přes své odlišné názory na život stali přáteli. Jejich kamarádství ale nakonec přeroste v něco víc. Silný příběh o tom, že láska nemá žádné hranice, oslovil také kritiky, a nakonec si film vysloužil také tři Oscary, a to za hudbu, režii a scénář.

Zdroj článku: