Vzpomínáte, jak Anička byla opět hrdinkou ZOO?

Vzpomínáte, jak Anička byla opět hrdinkou ZOO?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V zoologické zahradě není téměř nikdy nouze o drama. V jednom z dílů se středem pozornosti stala akce lovců trofejí, ve které opět excelovala Anička Novotná, která celou věc pomohla rozluštit. Připomeňte si, jak se jí to podařilo.

V průběhu první řady seriálu ZOO jsme měli možnost sledovat řadu napjatých situací, kterým musela zoologická zahrada čelit. Hned na začátku museli pracovníci odhalovat síť pašeráků s papouščími vajíčky. Následně se v oblasti začali pohybovat podvodníci chovající vzácná zvířata a falšující dokumentaci k nim. Tentokrát však hrozilo zoo opravdu vážné nebezpečí.

Prvním náznakem problémů bylo nalezení mrtvé antilopy, kterou někdo brutálním způsobem zabil. Na místě činu je pak zpozorována záhadná maskovaná postava, které se však nakonec bohužel podaří uprchnout. Vedení zoo se rozhodlo situaci řešit, a posílilo tak bezpečnostní hlídky ve dne i v noci. K první noční stráži u kamer se pak přihlásila Anička s Adamem. I přes to, že se jim pak podařilo zachytit nebezpečný pohyb v africké sekci, jednalo se pouze o Frantu Kolmana, který se zde pokoušel o milostný akt s jednou ze svých „obětí“.

Postupně pak probíhalo vyšetřování celé akce, ke kterému výrazným způsobem přispěla právě Anička Novotná. Ta si vzpomněla, že v minulosti viděla film, kde se podobné praktiky pokoušeli dělat zbohatlíci z rozmaru. Vzájemně se pak tito světoví milionáři snaží předčít jeden druhého, a získat tak co nejlepší kořist. Podle Aničky je tedy pravděpodobné, že se lovci do zoo opět vrátí, aby tak získali další trofej.

Anička se opět stala zachránkyní zoologické zahrady, zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Ředitelka Roklová nejdřív k celé příhodě s filmem přistupuje trochu skepticky a velkého pochopení se Anička nedočká ani u svých kolegů. I tak se ale rozhodla se do vyšetřování pustit na vlastní pěst, když během dne v zoologické zahradě zpozoruje dvojici podezřelých mužů. Navzdory tomu, že ji Eliška potřebuje na jejím pracovišti, tak Anička pokračuje v pronásledování, přičemž se jí skutečně její obavy potvrdí, jelikož jeden z mužů začne vytahovat z batohu kuši – podobnou zbraň, jakou používali právě lovci z filmu.

Anička dokázala zmobilizovat své kolegy a sama se jala jednat a zaútočila na jednoho z mužů. Ten ji sice poměrně hravě přepral, i tak ale získala trochu času k tomu, aby se lovce nakonec podařilo dopadnout. Díky blonďaté hrdince se tak znovu podařilo situaci vyřešit.

Bohužel se však z úspěchu z polapení útočníků neradovala moc dlouho. Muž ji totiž díky tomu, že v minulosti spolupracoval s rodinou Novotných, identifikoval, a její tajemství se tak dostalo ven mezi kolegy. K Aniččině smůle byl navíc u celého incidentu přítomen i Adam, který k ní konečně začal cítit náklonnost, a jehož samotné odhalení poměrně dost zasáhlo…

I přes nešťastný závěr se i tak Anička stala opět zachránkyní zoologické zahrady, a dokázala tak, že má mezi ošetřovateli a dalšími zaměstnanci své čestné místo.

Zdroj článku:
  • Autorský text