Odejde Anička z Ulice? V bistru by se dalo dusno krájet

Odejde Anička z Ulice? V bistru by se dalo dusno krájet
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Během léta se Vendula věnovala dceři Elišce a zřejmě si stihla i dostatečně odpočinout, protože po prázdninách se vrací do bistra s neutuchajícím elánem. Nemůže se dočkat, až svůj podnik od základů předělá. Budou ale ostatní souhlasit?

Vendula zavádí samé novinky

Vendula s Pavlíkem si užili příjemnou dovolenou v Telecím, ale teď si Vendy nepřeje nic jiného, než nastoupit zpátky do bistra a znovu se ujmout vedení. Během její nepřítomnosti se o podnik starala Anička. Vybudovala si věrnou klientelu, která sem ráda chodila na osvědčené polévky a staré dobré bagety.

Jenže právě to chce Vendula předělat. Uznává, že si bistro vede dobře, ale proč se držet při zemi? V létě se jí v hlavě nastřádalo tolik provokativních nápadů, které jen čekají, až je zrealizuje! Pryč s nudnými bagetami a sem s novými exotickými chutěmi! Anička nestačí ani mrknout a sortiment kolem ní se zcela promění.

Názor Aničky nic neznamená

Oblíbené šunkové bagety, na nichž si zakládal hlavně Kaštan, mizí v nenávratnu a jsou nahrazeny čímsi podivným, v čem se zelí mísí s omáčkou a nad čím nedůvěřivý Kaštan ohrnuje nos. Aničce se nastalé experimenty také nezamlouvají. Vendula své záměry konzultovala s Lumírem, ale s ní se to probrat neobtěžovala.

Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Přitom právě Anička ví, co lidé chtějí! Má k zákazníkům nejblíž, zatímco Lumír vysedává vzadu v kanceláři a skoro s nimi nepřijde do styku. Vendula její námitky smete a prohlásí, že obyčejné bagety jsou k dostání na každé zaplivané pumpě. To je jen další střípek kritiky, který se Aničky hluboce dotkne.

Uklidní situaci drobný kompromis?

Hádka na sebe nenechá dlouho čekat. Anička vyčte Vendule, že ji od svého návratu pořád kritizuje. Ohromená Vendula reaguje prohlášením, že Anička žárlí, protože přišla o vedoucí pozici a nemůže dál rozhodovat. Když se Kaštan začne dožadovat návratu šunkové bagety přes Vilmu, zbývá jen málo, aby Vendula vypěnila.

To se stane poté, co Lumír kvůli romantické chvilce s Kateřinou odevzdá Elišku na hlídání právě Kaštanovi – v podstatě cizímu člověku. Tehdy Vendulu napadne, že se možná vůbec neměla z mateřské dovolené vracet. Usmíří se s Ančou a přistoupí na kompromis? Bude se bistru nadále dařit při tolika změnách?

Zdroj článku:
  • Autorský text