Zuzana Vejvodová se po čase vrátila k seriálové práci

Zuzana Vejvodová se po čase vrátila k seriálové práci
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Krásná Zuzana Vejvodová je vnučkou slavného hudebníka Jaromíra Vejvody a o herectví měla jasno už v dětství. Po konzervatoři nastoupila do Divadla na Vinohradech a má za sebou celou řadu filmových a seriálových projektů. Diváci si ji nejvíce spojují s postavou Libušky ze seriálu Ulice.

Postava Libušky nekonečný seriál Ulice opustila už v roce 2015. Tvůrci se rozhodli působení postavy v seriálu ukončit na žádost samotné herečky. Přesto za své působení její postava prošla velkou proměnou a na obrazovky přinesla velký lidský příběh.

Libuška přišla do seriálu jako sebevědomá žena a matka syna, která byla zvyklá se v životě spoléhat jen sama na sebe. Pro její postavu si tvůrci vymysleli velice dramatický děj a Libuška čelila domácímu násilí.

Scénáristům se podařilo velice dobře ukázat, jak velký problém domácí násilí může představovat a jak plíživě se může rodit. Libuška byla veselá mladá žena, která nic neplánovala. Najednou propadla kouzlu dávné lásky a ani si nevšimla, jak ji partner psychicky zmanipuloval a posléze i týral. Pro facku nešel daleko. V jejím nezdravém vztahu byly všechny výrazné prvky, které s domácím násilím souvisí.

Násilník se kaje, oběť mu opakovaně odpouští, což ho ještě posiluje. V násilí pokračuje a také ho stupňuje. Žena hledá chybu u sebe, je přesvědčená, že je s ní něco špatně a vlastně si takové chování zaslouží.

Zuzana Vejvodová v době, kdy hrála v Ulici, zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Když Zuzana Vejvodová v roce 2015 seriál opouštěla, čekala na ní výrazná role ve filmu Fotograf, který mapuje život fotografa Karla Saudka, kterého si zahrál Karel Roden. Objevila se také v krimi seriálu Místo zločinu Plzeň a v epizodních rolích v seriálech Přístav, Specialisté, Temný kraj nebo Anatomie života.

V současné době si ji fanoušci budou moci po osm večerů užít v seriálu Jedna rodina, kde hraje jednu z hlavních rolí. Přestože od natáčení Ulice uplynulo pár let, Zuzana Vejvodová vypadá stále velice dobře a opět hraje postavu, která není úplně jednoduchá a teprve další díly rozhodnou, zda bude u diváků oblíbená.

Klára je rozvedená máma od dvou dětí, která se nemůže smířit s tím, že si manžel našel jinou. Je přehnaně úzkostlivá a svým ochranitelským pudem vlastně manžela odradila od společného soužití. Zatímco on už si pořídil další rodinu, Klára zůstává stále sama a všechnu svou pozornost upíná k dětem. Střídavá péče je pro ni peklo. Bojí se o děti, když jsou u otce a je jí bez nich smutno. Kontroluje vše alespoň po telefonu a je často hodně otravná. I o malém pochybení ze strany bývalého manžela dokáže mluvit stále dokola. Občas ji tak lže bývalý manžel a někdy i děti, protože není úplně snadné se s ní domluvit.

Klára si v samotě nelibuje a uvažuje, že použije pro hledání nového partnera internetovou seznamu. Možná nás překvapí svou proměnou.

Zdroj článku:
  • autorský článek