Spřátelí se někdy Vilma s Kateřinou?

Spřátelí se někdy Vilma s Kateřinou?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Velkou dávku sebezapření by vyžadovala možnost, že by se někdy Vilma skamarádila s Kateřinou. Vilma jí totiž nemůže přijít na jméno a vůbec nechápe, že Kateřinu a Lumíra spojují vzájemné sympatie a zamilovanost. Nepříčilo se jí přijít do hospody, aby tam s Kateřinou uzavřela příměří. Příměří za cenu toho, že Kateřina dá od Lumíra ruce pryč.

U Nyklů se znovu zatřese země 

Že by se Vilma Nyklová někdy stala dobrou kamarádkou Kateřiny, to je zatím jen velmi málo pravděpodobné. Co je ale jisté, je to, že se u Nyklů znovu zatřese země. Lumír se totiž dozví o návštěvě své matky v hospodě a dojde mu, že na obědě tam nebyla. Ihned utíká za Kateřinou, aby se jí zeptal, co po ní její matka chtěla.

Tímhle Vilma překročila všechny hranice. Vůbec si neuvědomuje, že takhle jen Lumírovi šlape po štěstí. Protože je jejím jediným synem a zároveň její jedinou životní náplní, upnula se na něj úplně nezdravým způsobem. Rozhoduje dokonce i o tom, kam a s kým Lumírek chodí. Tomu ale Lumír učiní přítrž. Není totiž možné, aby dospělému chlapovi matka takhle zasahovala do života. A už vůbec ne, když se jedná o Kateřinu.

Lumír a Kateřina nový pár Ulice, Zdroj: TV Nova

„Lumír se někdy chová úplně hloupě. Už dávno si měl nastavit takové hranice, aby za ně jeho matka nemohla, ale on to neudělal. Teď mu proto Vilma kecá do vztahů i do života.“

Vilma musí pochopit, že se musí od Lumíra konečně odpoutat 

Dějové linky, které mohou v Ulici vypadat až komicky, jen dobře znázorňují situace, které se dějí v každodenním životě. Vilma Nyklová představuje typ ženy, která ovdověla příliš brzy a která se nenaučila žít pro sebe. Kromě své rodiny si nenašla žádné další přátele ani koníčky a teď své rodině doslova visí na krku.

Přitom by si mohla život užívat. Jezdit do lázní a na různé výlety přizpůsobené jejímu věku. O to lepší energii by jako samostatná žena vyzařovala a rodina by kolem ní nemusela našlapovat po špičkách, nýbrž by s ní ráda trávila čas. 

Zdroj článku:
  • Autorský text