Wild, wild, west: A zase ta Zlatá malina. Kdo si ji odnesl tentokrát

Wild, wild, west: A zase ta Zlatá malina. Kdo si ji odnesl tentokrát
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Příběh vás zavede do roku 1869, kdy hrdina občanské války James West pátrá po generálu McGrathovi neboli Řezníku z New Liberty. Kromě Westa se ho ale snaží dopadnout i Artemus Gordon, se kterým West začne spolupracovat, ale jejich společná práce není vůbec jednoduchá.

Nakonec přijdou na stopu nejenom zmrzačenému Arlisse Lovelessovi, ale také jeho šílenému nápadu.

Zlatou malinu si odnesli...

I přesto, že film si své fanoušky našel, získal v roce 1999 ocenění Zlatou malinou. A to konkrétně za nejhorší film, nejhorší scénář a nejhorší originální píseň. Taktéž režisér Barry Sonnenfeld si tuto cenu odnesl – a spolu s ním i herci Kevin Kline a Will Smith za nejhorší pár na plátně. Kdo ví, zda Will Smith přijetí nabídky pro roli v tomto filmu neolitoval, když kvůli ní odmítl roli Nea ve snímku Matrix.

Na co filmové úryvky odkazují?

Ve snímku se objevuje mnoho ironických odkazů na různé filmy, například Tarantula, Fotr je lotr nebo Hvězdné války.

Celý den na vozíčku nebyla žádná sranda

Kenneth Branagh ve filmu hraje tělesně handicapovaného padoucha Lovelesse. Natáčení pro něj nebylo žádný med, každých pět minut se musel z vozíku zvednout a projít se po place, aby napravil krevní oběh v nohách.

George Cloony chtěl velkou roli

Role Artemuse Gordona byla původně nabídnuta Georgeovi Clooneymu, ale ten roli odmítl s tím, že role je pro něj příliš „vedlejší“. Nakonec se jí zhostil Kevin Kline.

Film byl upraven kvůli divákům

Některé scény byly dotáčeny později, a to kvůli reakci diváků na testovacích projekcích. Netušili, zda se jedná o komedii či akční film.

Tento film můžete zhlédnout 5.11. ve 20.00 hodin na televizi Nova Cinema.