Ve čtvrteční Ulici paní Nyklová doplatí na svou lehkovážnost a scenárista Štěpánek překvapí svět novým článkem

Ve čtvrteční Ulici paní Nyklová doplatí na svou lehkovážnost a scenárista Štěpánek překvapí svět novým článkem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Všichni Vilmu opakovaně upozorňují, aby se na internetu chovala rozumně, ale je to marné, je to marné, je to marné… Kvůli své důvěřivosti ve čtvrtek přijde o část peněz na účtu. Problém jiného rázu řeší další nepoučitelná důchodkyně – Věrka. Ta v novinách objeví rozhovor s Jakubem Štěpánkem.

Závislost na tabletu přijde Vilmu hodně draho

Lumír svojí mámě už vůbec nerozumí. Dřív bývala aktivní, chodila mezi lidi, ale teď jen sedí doma u tabletu a neustále si píše s naprostými cizinci. Není divu, že mu ve čtvrtek dojde trpělivost a pěkně od plic jí poví, co si o tom myslí. Vyčte jí nepřetržité nákupy přes e-shop a také skutečnost, že už vůbec nechodí ven, aby alespoň trochu procvičovala svou zraněnou nohu. Nařídí jí vykašlat se na tablet a vyrazit na čerstvý vzduch.

Vilma se tedy otráveně odplouží na procházku a cestou si stačí postěžovat vnučce, jak hnusně se k ní Lumír chová. Vendula se o situaci poradí s Kateřinou, která by se nejraději do sporu matky a syna vůbec nemíchala. Podle ní mají oba v ledasčem pravdu, ale zároveň se v něčem mýlí a nechtějí si to přiznat. Když se však od Jirky Hložánka vzápětí dozví, že viděl Vilmu v parku sedět na lavičce s tabletem, rozhodne se zasáhnout. Později přinese Vilmě její oblíbené vaječné chlebíčky a během přátelského rozhovoru se jí vyptá na její nové online kamarády. Paní Nyklová nadšeně vylíčí, jak si píše se dvěma moc milými pány, a Kateřina se jí pokusí jemně domluvit, aby to nepřeháněla. Není nic špatného na tom, když člověk nezareaguje okamžitě na každou zprávu, kterou dostane.

Jenže než si Vilma stihne vzít její moudrá slova k srdci, někdo jí vybílí účet. Jakmile bude chtít zaplatit za menší nákup, všimne si, že jí někam zmizely peníze. Lumír by rád doufal, že se jedná o pouhý omyl jeho roztržité matky, ale zavolá do banky a potvrdí si nepříjemnou pravdu. Z účtu skutečně odešly peníze někam směr Dánsko. Budiž to pro Vilmu poučení a cennou, byť drsnou zkušeností, že se konečně musí začít chovat na sociálních sítích zodpovědně.

Jakub Štěpánek se vrací skrze sebestředný článek

Tony už na provoz Coolny sám nestačí, a tak přijme nového brigádníka, který se ovšem zdá být až příliš v pohodě. Pro jistotu ho celý den bude sledovat jako ostříž, aby se snad zbytečně dlouho nevybavoval s hosty a hlavně roznášel objednané pití.

Mezitím Věrka svého adoptovaného syna Tonyho zaměstná nečekaným objevem – najde v novinách článek od spisovatele a scenáristy Jakuba Štěpánka. Všichni Marečkovi a jejich nejbližší si oddechli, když jim ten člověk zmizel ze života. Teď o sobě dává znovu vědět, ale Kryštof se to nesmí za žádnou cenu dozvědět! Ne v době, kdy se jeho vztah s Karlou konečně vrací na správné koleje.

Nedlouho po Věrce však s tím samým článkem dorazí do baru Dominika. Je nepravděpodobné, že by si ho tedy Karla nebo Kryštof vůbec nevšimli. Karla je navíc Dominičina nejlepší kamarádka, a tak Domča cítí povinnost ji o této znepokojivé novince informovat. O čem se vlastně v článku píše a proč kvůli tomu budou mít nahnáno zejména Kryštof s Brunem?

Zdroj článku:
  • Autorský text