Herci a herečky v náročné roli alkoholiků. Jak to zvládli?

Herci a herečky v náročné roli alkoholiků. Jak to zvládli?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Komu role alkoholika padla do noty a kdo se musel hodně přemáhat? Alkohol u nás patří k největším závislostem. Pokud je někdo opilý v době, kdy má být střízlivý, není to vždy příjemné. Kteří herci to ale museli hrát?

Emily Blunt (Dívka ve vlaku)

Hlavní hrdinka měla problémy s alkoholem delší dobu. Nemohla otěhotnět, rozchod s partnerem, na vše zůstala sama, po boku jí stál právě alkohol. Všichni z ní dělali blázna. Zajímavostí ale je, že všechno musela hrát v době, kdy se alkoholu nemohla ani dotknout, byla totiž těhotná. Aby to bylo co nejvěrohodnější, což diváci musí uznat, že určitě bylo, chodila dle magazínu prozeny.cz na sezení se závislými lidmi.

Ben Affleck (Cesta zpátky)

Herec se do role s alkoholem dokázal dostatečně vžít, jelikož ho jeho bývalá žena Jennifer Garner musela několikrát odvézt do protialkoholní léčebny. Jejich rodina se mu rozpadla a on skončil na odvykačce. To se mu stalo jak v reálném životě, tak ve filmu, kde si zahrál zkrachovalou basketbalovou hvězdu.

Linda Rybová (Ulice)

Nekonečný seriál Ulice v televizi běží už více než 15 let. Linda Rybová coby zubní lékařka Blanka začíná mít neshody se svojí dcerou, boj o přítele, problémy v práci. Všechno se zkomplikuje, když se dotkne alkoholu, ale pořád se přesvědčuje, že žádný problém nemá. Později se jde léčit. V hereckých výkonech je výborná, člověk jen těžko uvěří, že je ve skutečnosti střízlivá.

Josef Trojan (Abstinent)

Už sám název dramatu napovídá, o čem bude pojednávat. Film zachycuje mladého Adama, který skončí v léčebně, aby se zbavil démona, který mu ničí život. Natáčelo se například v Psychiatrické nemocnici Bohnice.

Hrát ve filmu je skvost, ale hrát opilého, to je teprve něco.

 

Zdroje: