Letem seriálovým světem aneb vše, na co se fanoušci seriálů mohou těšit

Letem seriálovým světem aneb vše, na co se fanoušci seriálů mohou těšit
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jsme v době invaze seriálů, což je vzhledem k současné nejisté situaci ve filmovém průmyslu pochopitelné. Prakticky každý den je zveřejněná nějaká novinka o dalších sériích, hereckých obsazeních a úplných novinkách v seriálovém žánru.

Posbírali jsme pro vás to nejzajímavější, abyste byli vždy v obraze.

Zaklínač (The Witcher), USA-Polsko, 2019-?

Trvalo to 158 dní, než přišel na svět poslední záběr druhé fantasy série Zaklínač, na které se teď usilovně pracuje, aby byl seriál hotový do konce letošního roku. Přesná premiéra není ještě ohlášená, ale Netflix slibuje, že se určitě do konce roku 2021 dočkáme.

Druhá sezóna Zaklínače byla natočená na 15 různých místech po celé Velké Británii a představovala 89 členů obsazení, asi 1200 členů posádky a spoustu nových příšer. Netflix vydal speciální video ze setu, zachycující dojmy herců a celého filmového štábu.

Kdo ještě neobjevil první sérii Zaklínače, tak jde o fantasy seriál založený na stejnojmenném bestselleru. Je to epickým příběhem propletených osudů tří jednotlivců v obrovském světě, kde lidé, elfové, zaklínači, skřítci a příšery bojují o přežití a kde dobro a zlo nejsou snadno identifikovatelné.

Ve druhé sezóně, Geralt z Rivie, přesvědčený, že Yennefer zemřela v epické bitvě u Colle Sodden, vezme Ciri na nejbezpečnější místo, jaké zná, do svého dětského domova Kaer Morhen. Když králové, elfové, lidé a démoni kontinentu bojují o nadvládu za jejími zdmi, musí Geralt z Rivie chránit dívku před něčím mnohem nebezpečnějším: záhadnou silou v sobě. 

Připravte se na temný příběh, který je dosud nejodvážnějším počinem od Netflixu. Atmosféru skvěle vytváří zachycené bitvy, bojové scény, skvělý obraz a kvalitní hudební doprovod.

Bridgertonovi (Bridgerton), USA, 2020-?

Producenti seriálu oficiálně oznámili, že v druhé sérii již nebude oblíbená postava vévody z Hastingsu, kterého ztvárnil Regé-Jean Page.  Druhá série se dočká zbrusu nových postav. Daphne, jeho oddaná manželka v seriálu zůstává, ale její role bude tentokrát sesterská a bude pomáhat bratrovi orientovat se v příští společenské sezóně. Kdo jiný než žena, by mu mohl nastínit, jaké intriky ženy spřádají, aby ulovily dobře situovaného manžela.

První sérii loni koncem roku sledovalo na Netflixu 80 milionů uživatelů po celém světě. Pokud bude i druhá série úspěšná, určitě se dočkáme i dalšího pokračování romantické ságy inspirované románovou sérií Julie Quinnové. Každá seriálová sezóna by se měla zaměřit na jednoho z členů velké rodiny. Podle posledních informací, natáčení 2. série už je v plném proudu.

Duchové (Ghosts): komediální seriál 2021 z produkce americké stanice CBS a BBC

Jde o adaptaci stejnojmenné série produkované BBC One, ve které si zahrají Rose McIver a Utkarsh Ambudkar. Vypráví dobrodružství mladého páru, kterému se splnil sen a zdědil rozlehlý venkovský dům. Jenomže po počátečním nadšení to vypadá, že nebudou jedinými nájemníky. Hororové téma se mísí s komedií plnou rozverných duchů, kteří se v domě usadili a nehodlají se svého sídla jen tak lehce vzdát.
Duchové nejen že ztěžují život novomanželům, ale podrobí je velké zkoušce. Všudepřítomní nezvaní spolubydlící to mladému páru neulehčí ani pří plánované rekonstrukci domu, kterou chátrající objekt nutně potřebuje.