Adepti na vyřazení: Bez těchto postav by se diváci Ulice klidně obešli

Adepti na vyřazení: Bez těchto postav by se diváci Ulice klidně obešli
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ulice je tu s námi neuvěřitelných 18 let a za tu dobu se v ní vystřídala pestrá plejáda postav. Některé se drží zuby nehty už od začátku, jiné se v seriálu dlouho neohřály a šly o dům dál. Mnohé přírůstky jsme si oblíbili, mnohé i znechutili. V tom, které postavy by mohly zmizet, mají diváci jasno.

Nezapomínejme rozlišovat realitu od fikce

Osazenstvo Ulice se neustále vyvíjí a obměňuje. Někteří z našich dlouholetých oblíbenců odešli za jinými projekty, např. Adrian Jastraban, Sára Affašová, Jakub Štáfek či Patricie Pagáčová. Jiní se po delší pauze naopak nečekaně vrátili, třeba Anna Fixová a Jiří Panzner. Najdou se i tací, jejichž role byly divákům tak nesympatické, že je začali slovně či dokonce fyzicky napadat. To byl případ Jana Mansfelda, Vuka Čelebiće a předtím, než mu scenáristé zásadně upravili roli, také Jiřího Štrébla. Bohužel ne každému dochází, že herci pouze dělají to, co mají ve scénáři. Je obdivuhodné, jak se dokážou do rolí vžít a zahrát je tak přesvědčivě, až jim to celé uvěříme.

Manipulativní Julie, která jde jen po penězích

Vždycky je to ale pro diváky důvod k radosti, když oblíbený seriál opustí postava, která jim byla protivná. Kdo z těch současných podle nich platí za nejžhavějšího kandidáta na vyřazení? Bezpochyby ezošmejdka Julie Papežová v podání Jitky Schneiderové. Tahle manipulátorka, která se přiživuje na neštěstí druhých, tahá z nemocných klientek peníze a vážně je ohrožuje na životech, rozhodně nikomu k srdci nepřirostla. Pokud se ji někdy podaří z Ulice vyštípat, budeme všichni jásat. Doufejme, že jí Kristýna s pomocí redaktora Dalibora Tomáška už brzy zatne tipec.

Jitka Schneiderová jako Julie Papežová
Jitka Schneiderová jako Julie Papežová | Zdroj: TV Nova

Protivný Prokop, jenž si neváží lásky

Kdyby záleželo jenom na divácích, vyhazov by se nevyhnul ani Prokopu Junkovi (Ondřej Studénka). Ano, tenhle bručoun, který neví, co vlastně chce, a má potřebu se neustále hádat, dokáže být pořádně otravný. Když o něj Magda stála, nechtěl ji. Pak si našla Mirka, načež o ni Prokop překvapivě projevil zájem. Bláhová učitelka se tedy kvůli němu s Mirkem rozešla, ale jak se ukázalo, milý pan Junek se na vážný vztah se vším všudy ještě necítil. Rozešli se a teď, když se na scéně objevila Magdina někdejší láska Eddie, si Prokop náhle uvědomil, že by možná přece jenom chtěl svou drahou paní ředitelku zpátky. Ale na to už je asi pozdě, kamaráde.

Otravná Vendula s podivnými grimasami

Další postavou, nad jejíž ztrátou by fanoušci seriálu určitě neplakali, je Vendula Pelcová (Anežka Rusevová), Lumírova dcera a majitelka bistra, která se dle jejich názoru podivně šklebí. Co na to říct? Buďte rádi, že v Ulici nenosí tu příšernou paruku princezny Frederiky, kterou jí vnutili tvůrci vysmívané historické romance Eliška a Damián. Pamatujte, že vždycky může být hůř.

Zdroje článku: