František Hrubý vyrostl v zodpovědného dospěláka

František Hrubý vyrostl v zodpovědného dospěláka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když malý František přišel do seriálové Ulice s matkou Zuzanou, která byla na drogách, stal se miláčkem diváků. Byl roztomile pihovatý a jeho osudy byly velmi zapeklité. S celou situací se však vyrovnával vždy po svém a nutno říct, že na dítě velmi vyspěle. Nyní už je z něj mladý muž.

Zpočátku Franta neměl nikoho kromě své mámy Zuzany. Možnost, která přišla s Bedřichem a později i Aničkou, pro něj byla světélkem na konci tunelu. Ač to nebylo jednoduché, všechno vlastně dobře dopadlo. Nyní dokazuje, že je stále zodpovědný a rozumný. Ulice mu dala rodinu, ve které si jsou všichni oporou. 

Nesnadné dětství 

Vyrůstat s matkou, která je závislá, vůbec není jednoduché. František se vedle ní rychle naučil žít tak, aby to nějak šlo. Tím si ve svých sedmi letech vysloužil přízeň prakticky celého svého okolí. Naděje, že se jejich život ustálí po boku Bedřicha a jeho otce, velmi pohasla, když jeho matka Zuzana opět podlehla drogám a sešlo tak z plánované svatby.

Dokonce pak skončil i v dětském domově, když už se o něj Zuzana nezvládala dál starat. Teprve když jí zjistili HIV pozitivitu, svolila k osvojení Františka. Z Františka Hrubého se stal František Liška a začal žít s Bedřichem a Aničkou. Byl pojítkem těch dvou a mámy, a i díky němu se z nich stala jedna velká rodina. Do té později přibyla ještě Ema.

Seriáloví nevlastní sourozenci jsou ve skutečnosti bratr a sestra. 

Liškovi 

Nejen Bedřich, ale i Anička se stali jeho rodiči naplno a dokázali mu pomoci, kdykoliv potřeboval. Prošli s ním celé jeho dětství se všemi útrapami s dětským domovem, řešili jeho epilepsii a podporovali ho v jeho koníčcích, díky kterým dnes studuje FAMU a věnuje se hudbě. Když se stal otcem, stáli za ním a pomáhali mu, co to šlo. Vytvářeli mu klidný domovský přístav, který si i přes své chyby udržel tvar vlastně až dodnes.  

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Skyler a Christian 

Výměnný pobyt přináší studentům mnohé, Frantovi přinesl lásku. Se Skyler, která žila v Holandsku, se společně snažili překonat vzdálenost mezi nimi. Studium jim pomohlo žít nějakou dobu pohromadě, Franta si brigádami vydělával na cesty tam a zpět. Následky na sebe nenechaly dlouho čekat. Skyler otěhotněla. Situace byla šokem jak pro Bedřicha s Aničkou, tak pro Skyleriny rodiče. František se ke všemu postavil čelem a rodina se mu stala velkou oporou. Na malého Christiana se všichni moc těšili.  

Skyler však po narození syna nechtěla zůstat v Čechách a rozhodla se vrátit do Holandska. Franta neváhal, zařídil si individuální plán a odjel také. Skyler, která též stále studovala, si na jedné ze stáží našla někoho jiného a došlo tak k rozchodu. Franta vše nesl velmi těžce, Christiana se ale nevzdal a nyní se s ním pravidelně vídá.  

Bára 

Po rozchodu se František nehnal do žádného vztahu. Pouze se chtěl osamostatnit a své nové bydlení našel ve studentském bytě, který nyní obývají Jana a Bára.

Vzhledem k tomu, že Franta je opravdu šlušňák, jejich soužití bylo příjemné. Frantovi tak navíc do života vstoupila Bára, která ho velmi okouzlila. Ta však po potížích se sexuálním obtěžováním měla velký problém s pocity vůči mužům. Franta svým klidem, trpělivostí a pochopením dokázal u Báry vzbudit nejen důvěru, ale i lásku. Štěstí jim trochu zkomplikoval fakt, že se do Franty zamilovala její sestra Anežka, ale i to se zdárně vyřešilo. V současné době je sice Bára pryč na stáži, jejich vztah ale stále pokračuje. 

 

Zdroje: