Nejlepší seriály, ve kterých nás doslova ohromily silné ženské postavy

Nejlepší seriály, ve kterých nás doslova ohromily silné ženské postavy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Hrdinky, které se nebojí jít svou cestou a nevzdají se, dokud nedosáhnou svého, jsou již několik let hlavní linií mnoha seriálů. Pojďme se inspirovat odvážnými činy silných žen, které se odváží postavit vlastnímu stínu.

Hra o trůny - Matka draků Daenerys

Neohrožená hrdinka, za bouře zrozená Daenerys Targaryen v podání Emilie Clarkeové se nebojí svých chyb a pádů a neúnavně jde vstříc spravedlnosti. Je soucitnou dobyvatelkou s cílem zrušit otroctví. I přes rány osudu v sobě dokáže probudit nepřemožitelnou a pevnou vladařku a královnu.

Čtěte také: Z malé kudrnaté Hermiony je dnes sexy intelektuálka propagující single život. Co plánuje Emma Watson do budoucna

Ve jménu vlasti - agentka Carrie

Agentka CIA je pro svou práci ochotna obětovat nemožné a jde si za svým za každou cenu. Za ztvárnění Carrie Mathisonové získala skvělá Claire Danes všech pět ocenění za nejlepší herečku televizního seriálu. Její chybující agentku s neutuchajícím zápalem pro vyřešení případu a nepředvídatelnými emocemi jí naprosto uvěříte. 

Čtěte také: Ikonické filmové kostýmy: Co toužíme mít ve skříni a které šaty nikdy nezestárnou

Příběh služebnice - bojovnice za rovnoprávnost žen Offred

Za náročnou hlavní roli June Osborne neboli “Offred” byla Elisabeht Mossová několikrát oceněna. Nenechte si ujít příběh ženy, která nekompromisně bojuje proti systému nové země, kde lidstvo ztrácí schopnost reprodukce a z plodných žen se stávají sexuální otrokyně. 

Čtěte také: Druhá řada oceňovaného Příběhu služebnice, jejíž úkolem je plodit děti, které nikdy neuvidí, běží na ČT2 nebo iVysílání

Cizinka - zdravotní sestra Claire v zajetí minulosti

Kombinace dechberoucí skotské krajiny a vášnivého příběhu s přelínáním dvou časových rovin vás zaručeně dostane do romantické nálady. Zdravotní sestřička Claire Randall (Caitriona Balfeová) se skrze magické menhiry přenese z roku 1945 do 18. století. Její srdce je rozpolcené mezi dva muže z různých časových období. Claire zde představuje nezávislou a silnou hrdinku, která nemá problém bojovat za to, na čem jí záleží.

Čtěte také: Příběh o nespoutané ženě, která našla svou životní lásku v době vzdálené dvě století, a ničeho nelitovala

Ostré předměty - novinářka Camille

Novinářku Camille Preaker excelentě hraje Amy Adams, která se vydává do svého rodného města Wind Gap v Missouri, aby napsala o nevyjasněných vraždách malých děvčat. Čím více však o případu zjišťuje, tím více se noří do vlastní minulosti.

The Marvelous Mrs. Maisel - komička Midge Maisel

Mladá židovská hospodyňka, v podání Zlatým glóbem oceněné Rachel Brosnahan, se chce stát úspěšnou stand-up komičkou. Do okouzlující mladé komičky bojující za svobodu uprostřed New Yorku v 50. letech se naprosto zamilujete.