Tři osudové ženy Mela Gibsona a další zajímavosti z hercova života

Tři osudové ženy Mela Gibsona a další zajímavosti z hercova života
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mel Gibson se narodil v New Yorku, ve věku dvanácti let se s rodinou přestěhoval do Austrálie a nejvíce ze všeho mu to sluší ve skotském kiltu. Pojďme zapátrat po zajímavostech o tomto herci a po jeho trampotách se ženami.

Mel je šesté z 10 dětí (jedenácté bylo ještě do rodiny adoptované). Narodil se v Peekskill (New York) americkému otci a irské matce, ale ve věku 12 let se rodina z finančních důvodů odstěhovala do Austrálie, kde vyrostl. Získal silný australský přízvuk, se kterým musel bojovat. Přes všechna léta strávená v Austrálii se herec nikdy nevzdal svého amerického občanství.

Celé jméno Mela Gibsona je Mel Colm-Cille Gerard Gibson a je inspirováno jménem dvou irských světců.

V roce 1985 byl herec v časopise People zvolen nejvíce sexy mužem na světě, ale i po letech stále zůstává mužem s neodolatelným šarmem.

V roce 1980 se Gibson oženil s Robyn Mooreovou. Manželství trvalo do roku 2006 a následoval jeden z nejdražších rozvodů v Hollywoodu, kdy Mel vyplatil manželce přes 400 milionů dolarů. Z jejich lásky se narodilo 7 dětí: Hannah (1980), Edward a Christian (1982), William (1985), Louis (1988), Milo (1990) a Thomas (1999).

Problémový příběh zažil s Oksanou Grigorievou, se kterou si pořídil v roce 2009 dceru. Žena si nahrála hádku a hrozila herci, že ji zveřejní a udělá z něj násilníka. Bylo ji nabídnuto 15 milionů dolarů, aby mlčela. To jí nestačilo, nahrávku zveřejnila a šla k soudu, kde z Mela udělala násilníka. Mel přišel o významný pracovní kontrakt a měl ženě jednorázově vyplatit 750 tisíc dolarů a vzdát se práva na péči o dceru Lucii. Ona na oplátku měla zakázáno o něm šířit pomluvy. To byla podstatná část dohody. Mel zaplatil první splátku 250 tisíc dolarů a Oksana na jedné společenské akci opět vytáhla na veřejnost násilnou povahu Gibsona. Tím se připravila o dalších 500 tisíc dolarů. A to mohla mít původně 15 milionů dolarů.

Zdá se, že umělec neumí být sám a od roku 2015 je s mladičkou Rosalind Ross, se kterou se rád v dobách společenských událostí ukazoval na veřejnosti. Pár má spolu syna Larse (2017).

Mezi fanoušky herce existuje pojem „Gibsoniánské kino“, které je označením pro krvavé a velice realistické filmy. Výraz vznikl z několika hodně odvážných snímku s mnoha krutými a krvavými scénami, pod kterými je Gibson podepsaný jako režisér. Jde o snímky jako je například Umučení Krista, Apokalypto nebo Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny.

Je to Gibson, kdo propůjčil svůj hlas Johnovi Smithovi v animovaném filmu Pocahontas.