Já, legenda: S kým se během natáčení Will Smith sblížil?

Já, legenda: S kým se během natáčení Will Smith sblížil?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ve vědeckém centru došlo k uniknutí nebezpečného viru, který vědci vyvinuli - a lék na něj neexistuje. Ani taková kapacita mezi vědci, jakou je Robert Neville si s tímto problémem neumí poradit, jedinou jeho výhodou je, že vůči viru je z nepochopitelných důvodů imunní.

Vzhledem k tomu, že nemoc napadla téměř celou planetu, Robert je se svým psem jediný, který žije ve zničeném New Yorku. Každý den se snaží najít nějakou novou stopu o dalších přeživších. Navíc si musí dávat pozor, aby nepadl do rukou zmutovaných obětí viru. Podaří se mu najít lék, nebo svůj boj s časem prohraje?

Mezi předlohou a filmem jsou nepatrné rozdíly

Film byl natočen podle knižní předlohy z roku 1954 se stejným názvem. V předloze se objevují zmínky o upírech, na rozdíl od filmu, kde se hlavní hrdina skrývá před „světloplachými“. Předloha také zmiňuje, že Robert Neville je imunní vůči nákaze díky kousnutí infikovaným netopýrem v Panamě. A aby Will Smith svou roli zahrál dobře, navštívil i s režisérem Francisem Lawrencem společnost CDC, jež se zabývá studiem nebezpečných virů.

Toma Cruise nahradil Will Smith

Tvůrci filmu chtěli do hlavní role nejdříve obsadit Toma Cruise, nakonec roli získal Will Smith. Ten však během natáčení na pár dní odjel, aby oslavil s Tomem Cruisem a Katie Holmesovou jejich svatbu. Ve filmu se také objevuje Smithova dcera, Willow, která si zahrála jeho dceru ve filmu.

Will Smith chtěl adoptovat nového psího kamaráda

Oporou v těžkých časech je Robertovi jeho fenka Sam, kterou ve filmu ztvárnili tři psi – Abby, Conan a Sammy. Právě k Abby si Will vytvořil vztah, dokonce jej chtěl adoptovat, s tím ale nesouhlasil jeho majitel.