Seriál Ulice: Co si myslí herec Vojtěch Hrabák o postavě vyšinutého Dana

Seriál Ulice: Co si myslí herec Vojtěch Hrabák o postavě vyšinutého Dana
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Setkání s ním zanechává v seriálových postavách Ulice rozporuplné pocity. Na jednu stranu je obětavý, pracovitý a nápomocný, ale na tu druhou je s ním velice těžké vyjít. Obzvlášť po tom, co člověku ukáže svou stinnou stránku, a tou je jakýsi skrytý vnitřní hněv. Snaží se ho nedávat na první pohled najevo, naopak se za každou cenu vyhýbá jakýmkoliv citovým projevům, ale uvnitř něj dřímá časovaná bomba.

Postava vyšinutého Dana v Ulici

Dan nastoupil do seriálu na konci roku 2019 společně s další postavou, motorkářkou Alicí. Oba obrátili život naruby hlavně Bedřichovi Liškovi, matadorovi tohoto seriálu, a jeho rodině. Mnozí diváci tenkrát už jen čekali, kdy přijde finální sblížení Bedřicha a Aničky, když v tom vpadla do rodiny Alice, která nevratně zamíchala kartami osudu. Bedřich se do ní totiž zamiloval a pro Aničku už v jeho srdci nezbylo místo. Což by pro Bedřicha byla ta příjemnější stránka jeho dalšího života. Objevil se ale i Dan, potomek muže, kterého Bedřich před lety zabil a kvůli kterému si odpykal trest ve vězení. Jeho záměr k seznámení je od začátku jasný, ač navenek se snaží tvářit neurčitě. Dle jeho chování lze ale soudit, že se Bedřichovi mstí. A to třeba zrovna přes člověka, kterého má Bedřich tolik rád. 

Danův zvrácený vztah k Alici

K jejich bližšímu seznamování došlo přes erotickou linku. Na jedné straně seděl Dan coby telefonující zákazník a na druhé Alice coby Laura. Nevedli spolu žádné sexy rozhovory, jen si povídali o všem možném, hlavně o Danových citech. Ten se na Lauru tak upnul, že když Alice s “brigádou” skončila, těžce to nesl. Začal ji obtěžovat i doma a žádal si dalšího pokračování. Alice s tím ale nadobro skončila a Dan se od toho okamžiku začíná chovat velice podivně, až jeho výhružky směřované Alici nahánějí hrůzu. 

Představitel Dana Vojtěch Hrabák

Ani skutečný Dan, mladý herec Vojtěch Hrabák, si s tajemnem nezadá. Působí nejčastěji v divadle X10, je příznivcem českého undergroundu, neuznává autority, v divadle nejraději zhlédne představení nezávislých punkových souborů a kdyby si měl vybrat námět pro ztvárnění, který by ho nejvíce lákal, bylo by to dle jeho slov toto: “Poušť. Člověk uvězněný v nekonečné poušti. Touha po vodě. Trest za hříchy. Boj o přežití. Fata morgána. Úspory. Bezčasí. Samota.”

I postava Dana v Ulici mu prý padne jako ulitá, jak sám Vojtěch tvrdí.

“Dostávám často role vyšinutých kluků. Jsem za to ale rád, je to příjemnější než hrát normálního."