Hrubá kůže: Drsnou seriálovou novinku o záhadných vraždách ve Francii v 17. století vysílá National Geographic

Hrubá kůže: Drsnou seriálovou novinku o záhadných vraždách ve Francii v 17. století vysílá National Geographic
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Slavný knižní bestseller držitelky Pulitzerovy ceny byl nedávno zfilmován do podoby seriálu. Ten bude nyní k vidění na stanici National Geographic. Záhadné vraždy osadníků v Nové Francii na konci 17. století postupně přerůstají v občanskou válku.

Přesuňte se v čase do konce 17. století

National Geographic se pustil do velmi exkluzivního a neočekávaného projektu. Děj seriálu, který dostal název Hrubá kůže, je založen na pravdivých událostech, které se staly v Nové Francii během devadesátých let 17. století. Celý projekt vznikl na motivy bestselleru Annie Proulxové. Tehdy se prvotní nepokoje nepodařilo zastavit a přerostly v občanskou válku. A kdo za krveprolitím stál? Možná to byli Angličané zastoupení společností Hudson´s Bay Company nebo také skupina původních obyvatel, Irokézové.

Děj se odehrává v provincii Québec

Katolická církev vyslala do osady Wobik na ostrově Québec jezuity, aby obrátili tamní pohany na křesťanskou víru. Zde se kromě francouzské snahy obrátit divochy na křesťanství posílaly i mladé ženy, které zde měly jediný účel: založit rodinu.

Producent celého projektu, Elwood Reid, o seriálu Hrubá kůže řekl: „Je to příběh o přežití a snaze vytvořit civilizaci uprostřed nekonečných lesů. Osadníci zde hledají své štěstí, ať už se jedná o chudobné bezzemky, děti ulice, hamižné obchodníky, chudobné dívky toužící po bohatém ženichovi nebo o lidi, kteří hledají skutečnou víru. Všichni stojí tváří v tvář brutální realitě svých snů. Ocitají se v nepropustných lesích již dlouho obývaných dosud neznámými národy, které jejich příjezd sledují s opovržením i s vidinou uzavření spojenectví.“

Seriáloví hrdinové jsou velmi různorodou skladbou lidí – od věčných snílků, dobrodruhů, až po bojovné duše. Ti všichni jsou nuceni se popasovat s nástrahami zcela nového a neznámého světa. Objevují se pakty, nečekaná spojenectví, ale i šrámy a nesváry. Celý děj seriálu provázejí záhadné vraždy osadníků.