Disturbia (2007): Film měl několik verzí, z té úplně první musela pryč krev a násilí

Disturbia (2007): Film měl několik verzí, z té úplně první musela pryč krev a násilí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Po smrti svého otce se dospívající Kale snaží bojovat se svými myšlenkami a emocemi, které ho dovedou k tomu, že napadne svého učitele španělštiny. Proto dostane hlídací zařízení, jenž má zajistit jeho tříměsíční domácí vězení.

Kale si tak najde nový koníček, začne dalekohledem sledovat své sousedy. Hra ho nakonec pohltí tak, až nakonec odhalí dlouho hledaného sériového vraha. Jak jeho pátrání dopadne? Uvěří mu někdo jeho domněnku?

Nebýt Hitchcockové klasiky, film vznikl mnohem dříve

Ačkoliv se film do kin dostal v roce 2007, jeho scénář vznikl už v devadesátých letech. Bylo to z toho důvodu, že se v té době také připravoval remake Pohled z okna od Alfreda Hitchcocka, takže Disturbia byla až do roku 2004 hozena do šuplíku.

Kale a Shia jsou si velmi podobní

Hlavní hrdina, kterého ztvárnil herec Shia LaBeouf, má s Kalem mnoho společného. Kale s oblibou sleduje televizní show s názvem Podvodníci, přičemž Shia uvedl, že je to i jeho oblíbený televizní pořad. Kale při tomto sledování pořadu jí neobvyklou kombinaci arašídového másla namočeného v čokoládovém topingu, kterou zapíjí Red Bullem. Shia se přiznal, že tato kombinace mu nesmírně chutnala, proto tato natáčecí scéna patří mezi jeho nejoblíbenější.

Film doprovází píseň skupiny System of a Down

Režisér D.J. Caruso chtěl, aby jim skupina System of a Down poskytla licenci na skladbu „Lonely Day“. Členové kapely souhlasili s podmínkou, že chtějí film nejdříve vidět. Po zhlédnutí byli filmem tak nadšeni, že licenci poskytli.

Příběh je inspirován mnoha jinými filmovými příběhy

Celý děj se odehrává v domě, který se ve filmu už objevil, byl to film Zathura: Vesmírné dobrodružství z roku 2005. Také scéna, kdy z vody vyplavou kostry nacházející se v podzemí domu je odkazem na horor Poltergeist z roku 1982.

Jestliže vás zajímá, jak tento thriller dopadne, dozvíte se to 30.6. na Prima MAX ve 22.25 hodin.