Kam se poděla blonďatá kráska Meg Ryan z Top Gun?

Kam se poděla blonďatá kráska Meg Ryan z Top Gun?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Že už jste o ní dlouho neslyšeli? V osmdesátkách zářila na plátnech, osud k ní ale nebyl vždy tak nakloněný. Z milované barbíny se kvůli plastikám stala nepříliš žádanou herečkou.

Původně začínala jako amatérská divadelní herečka, ve filmovém a modelingovém světě se jí dlouho nedařilo prosadit, při studiu si občasně přivydělávala natáčením reklam. Teprve v roce 1981 přišla zlomová role tehdy dvacetileté Meg Ryan v dramatu Bohaté a slavné. Známe ji zejména z trháků jako Top Gun (1986), Když Harry potkal Sally (1989) nebo Vnitřní vesmír (1987). Právě při natáčení posledního zmiňovaného filmu se setkala s hercem Dennisem Quaidem. Představitel poručíka Tucka Pendletona byl již jednou rozvedený, prošel si drogovou a alkoholovou závislostí. Přesto se Ryan rozešla se svým tehdejším přítelem hercem Anthonym Edwardsem (Top Gun) a v roce 1991 se provdala za Quaida. 

V devadesátých letech se objevila v množství hlavních rolí, nejznámější z nich byly ve filmech Samotář v Seattlu (1993), Francouzský polibek (1995) nebo Láska přes internet (1989) s Tomem Hanksem po boku. Hereččin soukromí život mezitím nebyl tak růžový, jak se podle titulních stránek médii mohlo zdát. S manželem sice platili za jeden z nejzářivějších párů Hollywoodu, krátce po svatbě se jim narodil syn Jack, Quaid se ale navrátil k návykovým látkám a téměř po celou dobu jejich soužití měl herečku podvádět. Rozvedli se v roce 2001 poté, co se herečka během natáčení filmu Životní zkouška zamilovala do kolegy Russella Crowa. Ani jejich vztah ale nevydržel dlouho a herečka se již znovu neprovdala. 

Po přelomu milénia se herečka začala více věnovat společenským tématům. Je podporovatelkou Demokratické strany, pracovala na několika předvolebních kampaních a navštívila několik rozvojových zemí. Po těchto zkušenostech se v roce 2006 rozhodla adoptovat si asijskou čtrnáctiměsíční dívenku Daisy. 

Kontroverzní se Meg stala na konto jejího vzhledu. Snaží se co nejvíce zamezit projevům stárnutí a podstoupila několik drobných plastických zákroků. Ani v téměř šedesáti letech na jejím obličeji díky botoxu nenajdete jedinou vrásku. Pravidelně navštěvuje také posilovnu, což sice nahrává její fyzičce a zdraví, kvůli snahám o mladistvý vzhled ale již nespadá mezi nejžádanější herecké ikony. 

Zdroje: