Seriálové fenomény z 90. let. Na které už jste možná zapomněli?

Seriálové fenomény z 90. let. Na které už jste možná zapomněli?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokud jste vyrůstali v 90. letech, kdy byl internet ještě v plenkách, značnou část volného času jste určitě trávili u televizních obrazovek. Kromě kultovní Pobřežní hlídky přinesly „devadesátky“ i dnes už poněkud zaprášená dílka, která jsme ovšem v dětství milovali.

Strážci vesmíru

Morfujeme! Americký seriál z roku 1993 upadl do zapomnění tak trochu právem. Pravdou je, že ani v době svého vzniku nepatřil k tomu nejlepšímu, co jsme mohli na obrazovkách vidět. Přesto snad neexistuje nikdo z generace vyrůstající v 90. letech, kdo by jej neznal.

Američtí tvůrci se inspirovali japonským originálem nazvaným Kyôryû sentai Jûrenjâ. Vznikl tak seriál o pětici teenagerů, kteří bojují o záchranu světa. A mimochodem, námět se zřejmě některým nezdál tak beznadějný, protože v roce 2017 pod režijní taktovkou Deana Israelita vznikla i filmová verze.

Dinosaurové

Svérázná dinosauří rodinka naopak patří k tomu nejlepšímu, co formovalo mladistvý televizní vkus dnešních třicátníků. Už jen kvůli nezapomenutelné hlášce: „Nejsi máma!“ Vtipně pojatá alegorie tehdejší společnosti se mohla chlubit vydařenou nadsázkou a sympaticky štiplavým humorem, který na kráse neztrácí ani dnes.

Ostatně ne nadarmo připomíná kultovní Simpsonovi. Svět je však v tomto případě zasazen do pravěkých kulis. Ostatně právě úspěch Simpsonových přesvědčil produkci, že seriál podobného střihu je dobrý nápad.

Helena a její chlapci

90. léta, to byla především éra Beverly Hills. Seriály o vztazích určené pro mládež zkrátka táhly a důkazem je i tenhle francouzský sitcom, který ve své době doslova lámal rekordy ve sledovanosti. Helena, její dvě kamarádky a jejich vztahy na vysokoškolských kolejích k obrazovkám přitáhl miliony diváků.

V hlavní roli seriálu, který se nakonec dočkal 280 epizod, se objevila herečka a zpěvačka Helène Rollès. V roce 2011 pak navázalo na tento seriál pokračování nazvané Rozmary lásky. Objevili se v něm dokonce i původní herci, přestože už o nějaký ten pátek starší.

Zavzpomínejte na tyto seriálové hrdiny ve fotogalerii.