Zákony vlka: V 6. díle celé Záhoří pátrá po uneseném chlapečkovi

Zákony vlka: V 6. díle celé Záhoří pátrá po uneseném chlapečkovi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Šestá epizoda detektivního seriálu Zákony vlka s podtitulem Únos líčí průběh pátrání po šestiměsíčním kojenci, jenž záhadně zmizí z kočárku. Stane se tak prakticky přímo pod nosem policistů, kteří se opodál baví na pouti. Teď si musejí dát závod s časem a zachránit dítě předtím, než bude pozdě.

Pouťové radovánky musejí stranou. Bylo uneseno dítě

Obyvatelé Záhoří si užívají příjemného dne volna na pouti. Starosta Pokorný (Jan Vondráček) při pohledu na svou dceru vzpomíná na to, jak si ji se Sárou (Linda Rybová) vyzvedávali z dětského domova. Uvědomí si, jak ten čas letí. Tou dobou se jen o kousek dál unavená paní Kocmanová pokouší utěšit své plačící půlroční dítě. Když si potřebuje odběhnout, nechá ho v kočárku. Někdo využije příležitosti a chlapečka unese.

Robert Černý alias nadporučík Šimon Wilk (Stanislav Majer) mezitím na policejní stanici přihlíží, jak si jeho kolega Zdeněk Bureš (Jan Novotný) po neúspěchu u zkoušek ze střelby balí věci a chystá se odejít do důchodu. Bureš netuší, že právě Robert s pomocí kamaráda zařídil, aby se výsledky v počítači změnily. Zkušený policista tak může nadále zůstat v práci, kterou má rád a která je pro něho vlastně smyslem života.

Ačkoli on sám nechápe, jak je to možné, s úlevou se na pouti svěří Kamile a Jendovi (Tereza Švejdová a Martin Donutil), že přece jenom prošel. Záměr to pořádně oslavit přeruší policistům případ ztraceného dítěte.

Mezi podezřelými je opilá žena i dvojice realiťáků

Po Záhoří jezdí zástupci jisté realitní kanceláře a lákají obyvatele, aby prodali své domovy poněkud pod cenou. Pokusí se obalamutit i Kamilinu maminku, která je úspěšně odradí a snad i trochu vyleká, když řekne, že se nejdřív musí poradit s dcerou policistkou.

Hledání zmizelého kojence se zatím pomalu rozjíždí. Do pátrání se ochotně zapojí i chlapi z vesnice, kteří přiberou další dobrovolníky – mezi nimi i Sáru Pokornou s dcerou. Zdeňka Bureše zaujme blízká studna a rozhodne se ji prozkoumat. Robert Černý vyslýchá vyřízenou matku a také otce dítěte, který však byl v kritické době v práci. Vzpomene si ale, že u nich ráno byli zmínění podezřelí realiťáci, muž a žena. Právě žena se mu zdála divná – samotný dům ji totiž vůbec nezajímal. Zabývala se jen roztomilým dítětem. Mohla by za únosem stát ona? Či ho snad má na svědomí opilá žena, která si na pouti koupila láhev „zelené“ a pak se potloukala kolem domu Kocmanových? Anebo je na vině někdo úplně jiný?

Zdroj článku:
  • Autorský text