Která hvězda seriálu Ulice doma ukrývá nejkrásnější varhanici v Evropě?

Která hvězda seriálu Ulice doma ukrývá nejkrásnější varhanici v Evropě?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Málokdo má možnost a takové výjimečné hudební schopnosti setkat se s těmi nejzvučnějšími jmény klasické hudby. Léta studií, dřiny, píle a odhodlání přinesly této ojedinělé varhanici a cembalistce již tucty pomyslných růží. Kdyby nebylo její houževnatosti a tvrdohlavosti a nepopoháněla by ji vášeň pro hudbu, nejspíše bychom se s ní, jako s významnou částí její rodiny, potkávali na televizních obrazovkách nebo na divadelních prknech.

Kateřina Chroboková - seznamte se

Původně chtěla na konzervatoři studovat klavír, ale její ročník byl tak silný, že se na doporučení osazenstva konzervatoře přihlásila na varhany. K tomuto hudebnímu nástroji si během studií vytvořila takový blízký vztah, že je dnes šťastná, že se tak tenkrát rozhodla. A šťastní jsou jistě i všichni, se kterými má Kateřina uzavřenou smlouvu. Dokáže bravurně ztvárnit zástupce klasické hudby Johanna Sebastiana Bacha, ale nebojí se sáhnout i po skladbách soudobých autorů. 

Svůj nástroj, ale i hlas a vlastní skladby, propaguje pod svou další uměleckou identitou. Tou je Katta, její alter ego, kterým teprve vyjadřuje sebe samu a její neocenitelnou alternativní tvorbu lákající širší spektrum posluchačů. Inspirací k vlastnímu komponování byl týdenní pobyt v belgickém klášteře. Hraje bosá a její vrtění se při hraní na varhany by se dalo přirovnat až ke gymnastice. 

A kdo ji chtěl od dráhy hudebnice tenkrát odradit?

Rodiče Chrobokovi

Jejím otcem je špičkový neurochirurg Jiří Chrobok, který má na svém kontu i operace našich hudebních a sportovních celebrit. Její matkou je Naděžda Chroboková Tomicová, známá divákům především rolí dravé podnikatelky Květy ze seriálu Ulice, která by nejraději skoupila všechny podniky v širokém okolí. Měla zálusk i na kadeřnictví, ve kterém pracovala Simona, její sestra v civilu, oblíbená a příjemně ztřeštěná herečka Pavla Tomicová. 

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto