Utajený šéf: Pod pokličku stavební firmy se rádi podívají nejen diváci, ale i její šéf

Utajený šéf: Pod pokličku stavební firmy se rádi podívají nejen diváci, ale i její šéf
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jeden z majitelů firmy nastupuje na brigádu mezi své zaměstnance. Marek Volák opouští tiché a čisté prostředí své kanceláře a jde se podívat mezi lidi, kteří pro něj pracují. Pro druhého z majitelů, Petra Kaspera, je to hodně velká zábava.

On totiž, na rozdíl od svého společníka, mezi stavební dělníky chodí, a proto je nadšený z toho, že si práci na stavbě vyzkouší i Marek. Není lepší způsob, jak pochopit problémy, které se na stavbách vyskytují, než rovnýma nohama přistát na staveništi v roli nového stavebního dělníka, který si chce dát život dohromady a zbavit se problémů z minulosti.

Adrenalinem to u Marka začíná už v maskérně. Lehce potměšilá maskérka mu zvolila převlek motorkáře a hned mu nabídla kožené kalhoty. To se moc stavebnímu manažerovi nelíbilo. Nezapaří se mu v tom zadek? Maskérka tuto možnost nevylučuje, a tak pro svého zákazníka volí trochu přívětivější variantu. Dostane staré dobré rifle. Jinak už proměna probíhá bez námitek. Jen vojenské boty se zhýčkanému manažerovi zdají málo naleštěné. Toho by asi motorkáři do party nevzali!

Poprvé v dělnickém

Marek tak po mnoha letech, kdy řídí firmu z kanceláře, přichází do prostředí, které zná jen ze stavební dokumentace. Jeho kolega a spolumajitel firmy Petr doufá, že Marek konečně pochopí, že práce na stavbě je dřina a každý den se může přihodit nepředvídatelná událost, kterou je třeba řešit. A jsou věci, které z pohodlné kancelářské židle prostě nepochopí.

Zaměstnanci mají Marka za arogantního šéfa, a tak si může v tomto sociálním experimentu trochu napravit reputaci, pokud neuteče s prvním mozolem zpět do kanceláře.

První problém

Už první den si na vlastní kůži utajený šéf vyzkouší, že není úplně snadné pracovat podle plánu. Na stavbě nejde elektřina, stavbyvedoucí sice nelení a hned volá elektrikáře, ten ale nijak nespěchá. Že práce stojí a dělníci dostávají peníze za prostoje, přece není jeho starost.

Trocha šikany od skladnice

Šéf si také zkusí, jak to funguje ve skladu, kde vládne pevnou rukou drsná Věrka. Ta rozhodně nového zaměstnance nehodlá šetřit.

 Když něco řeknu, tak to bude hotový, 

říká šéfovi rázně Věrka a o její autoritě není pochyb.

Na zkušené u automechaniků

Ke stavbě je nezbytná i doprava a o náklaďáky se firma musí starat. Utajený šéf tak zavítá i k automechanikům. Nakonec se podívá i do zámečnické dílny. A rozhodně už chápe, že bezproblémový chod firmy je ovlivněný hned z několika směrů a dobré plánování musí být v souladu s dobrou organizací práce a také s přístupem lidí.

Zdroje článku:
  • Pres kit TV Nova,
  • Autorský text