Dnes v Ulici: Hynek a Gábina soupeří o syna, Jirka zvažuje Tomáškův návrh

Dnes v Ulici: Hynek a Gábina soupeří o syna, Jirka zvažuje Tomáškův návrh
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zatímco Hynek a Gábina v podstatě soutěží o to, kdo si k sobě úspěšně připoutá Šimona, Jirka Herman si od Karly nechává promluvit do duše. Sám si dobře uvědomuje, že pro své okolí začíná být nesnesitelný. Chce se přestat litovat a usoudí, že spolupráce s Tomáškem je ideálním řešením jeho problémů.

Jirka chce přijmout nabídku redaktora Tomáška

Jirka se opil na rodinné oslavě a Hynek toho teď hodlá využít proti Gábině. Chce, aby u něj Šimon zůstal natrvalo, a argumentuje právě tím, že bydlení po boku alkoholika není pro chlapce dobré. Gábina se snaží Jirku hájit, ale vlastně si uvědomuje, že Hynek by mohl mít v něčem pravdu. Dohodne se s ním, že Šimona nechají, aby si sám vybral to, u koho chce bydlet. Chlapcova rozhodnutí se však zároveň bojí. Co když dá přednost tátovi?

Hynek i Gábina chtějí mít Šimona u sebe.
Hynek i Gábina chtějí mít Šimona u sebe. | Zdroj: TV Nova

Ke Gábinině obrovské úlevě Šimon prohlásí, že se chce po uplynutí domluvené doby vrátit k mámě. Hynek na něj zkusí zatlačit. Přemlouvá ho přímo před Gábinou, aby si to ještě rozmyslel, ale ona se nedá a utne jeho pokusy dřív, než by mohly na syna zapůsobit. Hynkovi tak nezbývá než couvnout. Smíří se ale s tím, jak to dopadlo?

Jirka si mezitím uvědomí, že se moc prožívá. Přitom ví, že jsou na světě lidé se závažnějšími problémy – třeba jeho kolegyně Karla, která se rozvádí. Gábina už kvůli němu také ztrácí trpělivost a on se jí nediví. Tomáškova pracovní nabídka mu leží v hlavě. Nakonec se ji rozhodne přijmout, protože je to pořád lepší, než jen sedět doma a litovat se.

Prokop a Magda se nepřestávají hádat kvůli Dvořákovým

Matějovi se včera udělalo špatně a dnes začne trpět nevolnostmi i jeho bratr Marek. Otec dvojčat Dvořákových je přitom stále na cestách. Co teď? Magdě nezbývá než požádat Otíka, aby Marka odvedl domů. Nepočítá ovšem s tím, že se u nich Ota zdrží celé dvě hodiny. Kvůli tomu, jak jí Prokop předchozího dne vyčetl její neprofesionální postup, je teď vyplašená i za Otíka. Nic hrozného se vlastně nepřihodilo a žádný problém nenastal, kluci Dvořákovi jsou schopni se o sebe postarat. Přesto Prokop do téhle záležitosti ustavičně šťourá a peskuje Magdu za to, jak špatně ji řeší. Když prohodí, že ji určitě bude muset zase tahat z maléru, nasadí tomu korunu a spustí hádku…

Zdroj článku:
  • Autorský text