Ve čtvrteční Ulici puberťák dodrží slib a soudce překvapí Gábinu upřímností. Jen jestli to není manipulace

Ve čtvrteční Ulici puberťák dodrží slib a soudce překvapí Gábinu upřímností. Jen jestli to není manipulace
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Šimon už si jistě dávno uvědomil, že Kolda je magnetem na maléry. Cokoli vymyslí, od toho je lepší dát ruce pryč. Totéž by se dalo říct o Mileně, která se ochotně poníží, aby neztratila přízeň Hermana staršího. Svěří mu důležitou informaci, díky níž se soudce omluví Gábině.

Šimon se pro jednou zachová rozumně

Kolda si vymyslel dobrodružnou výpravu do opuštěného objektu a Šimon se původně chtěl také zúčastnit, ale když se o tom zmínil doma, Jirka ho odradil. V těchto dnech není bezpečné chodit do lesa nebo do právě takových sešlých budov, kde by mohl nalézt úkryt hledaný vrah. Šimon si slova zkušeného majora vezme k srdci a ve škole spolužákům oznámí, že do toho nepůjde. Kolda bude zklamaný a přesvědčený, že se jeho kámoš zkrátka podělal strachy, ale rozumná Valerie ocení, že se Šimon rozhodl nepřipojit. Místo toho ji raději doprovodí na lekci tancování.

Kvůli mámě se původně neměl účastnit ani Erik, ale když zjistil, že Soňa si zařídí zábavnější program bez něj, zato s Prokopem, rozhodne se jí to udělat natruc. Jeho táta navíc určitě dorazí domů se zpožděním, jak mívá ve zvyku, takže by si teoreticky nikdo neměl všimnout, když si chlapec vyjde ven. Přidá se tedy ke Koldovi a společně natočí video z opuštěné budovy. Šimona možná trochu zamrzí, že si to nechal ujít, ale dodrží slib a to Gábinu samozřejmě potěší.

Gábina je ráda, že Šimon drží slovo.
Gábina je ráda, že Šimon drží slovo. | Zdroj: TV Nova

Zmražená vajíčka mění situaci. Soudce se Gábině omluví

Co naopak Gábině žádnou radost neudělá, bude hysterický výstup její mámy. Milena k ní naběhne s výčitkami, jak si proboha mohla dovolit být drzá na váženého soudce. Vyzve ji, aby se mu omluvila, než Herman opravdu přeruší s rodinou veškerý kontakt. Dost na tom, že se kvůli Slávkovi dozvěděl o Radkově pobytu ve vězení. Gábina ale namítne, že ji soudce bere jen jako inkubátor, navíc rozbitý.

Omlouvat se mu rozhodně nehodlá, a tak to Milena udělá ochotně za ni. Pozve pana Jiřího do hospody a pokusí se věci taktně urovnat. Herman připustí, že vlastně není naštvaný na Gábinu, spíše ho zklamal hlavně syn tím, že k němu nebyl upřímný. Ani Milena nebyla. Nikdo mu na rovinu neřekl, proč Jirka s Gábinou nemohou mít děti, takže si teď soudce připadá jako oběť šarády. Tehdy ho Milena ujistí, že ještě není všechno ztraceno, protože Gábina má zmražená vajíčka.

Soudce přidá k omluvě krásnou kytici.
Soudce přidá k omluvě krásnou kytici. | Zdroj: TV Nova

To pro Hermana zásadně mění situaci a dává novou naději na vnouče. Koupí nádhernou kytici a vydá se ke Gábině s upřímnou omluvou za své netaktní jednání. Vysvětlí jí, že by si prostě jen přál mít v rodině dítě, kterému by časem mohl předat hodnoty, na nichž mu záleží. Gábina omluvu přijme a ještě toho večera bude s údivem uvažovat nad zvláštním přístupem Jirkova otce. Napřed ji naštve, ale pak si s ní popovídá tak otevřeně a mile, až si ona vlastně začne vyčítat, že se na něj předtím naštvala. Jirka to říkal od začátku – otec zkrátka umí s lidmi výborně manipulovat. Jak ale poznat, kdy se jedná o manipulaci a kdy o upřímnost?

Zdroj článku:
  • Autorský text