Sněžný kluk: Animák s dabingem na Netflixu, který pustíte dětem, a nakonec se u něj sami dojmete

Sněžný kluk: Animák s dabingem na Netflixu, který pustíte dětem, a nakonec se u něj sami dojmete
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mezi desítku nejsledovanějších filmů na Netflixu se probojoval nenápadný animovaný film, který předčí vaše očekávání. Sněžného kluka od režisérské dvojice Jill Culton a Todd Wilderman si zamilují nejen vaše děti.

Počítačově animovaný projekt společností DreamWorks Animation a Pearl Studia vznikl v roce 2019 a vypráví o dívce jménem Yi, která na střeše činžáku, kde v bytě žije, nalezne roztomilého chlupáče, kterého pojmenuje Everest, protože má srst jako padlý sníh a jeho domov je na Everestu. Jméno je to trefné, protože jde o mladého Yetiho.

Pozvánka k emotivnímu příběhu

Mladý Yeti utekl z areálu v Šanghaji, který vlastní bohatý obchodník Burnish. Ten si Yetiho připravoval jako ohromnou senzaci, kterou předvede světu, aby potvrdil existenci tohoto bájného stvoření žijícího vysoko v horách. Jenže Yeti toužil po svobodě víc než obchodník po slávě a ze zajetí utekl.

Když se Yi a Yeti setkají, Yi si přízeň chlupáče získá přes jídlo, které vyhladovělému stvoření nabídne. Oba spojuje smutek v srdci. Yi vzpomíná na svého zesnulého otce a Everest zase na svou ztracenou rodinu, která žije daleko v horách. Yi nového kamaráda ukryje před pátracími vrtulníky a potom se oba vydávají na dobrodružnou výpravu. Přiberou ještě další dva společníky. Yi se plní dávný sen, chce cestovat po Číně. A lodí to jde nejsnadněji. Tak je dopraví do jižní Číny a dál chtějí pokračovat v bedně na náklaďáku. Cestování je ale složitější, než si představovali, a stále je jim v patách bohatý obchodník, kterému Everest utekl. Není tedy jisté, zda vůbec chlupáč někdy najde svou ztracenou rodinu.

Film získal ocenění za animované efekty, za design postav a nejlepší animovaný film. Film obdržel velice dobré recenze. Váže se k němu i jedna bizarní zajímavost. Ve filmu je mapa, na které je vyznačená demarkační linie, kterou si Čína nárokuje Jihočínské moře. Kvůli tomu byl film v zemích, které vedou s Čínou o toto území spor, zakázán. Jde o Filipíny, Vietnam a Malajsii.

 

Zdroj:

  • autorský článek