Ulice odvysílala již 4175 dílů. Kolik času u TV byste strávili, když byste viděli každý z nich?

Ulice odvysílala již 4175 dílů. Kolik času u TV byste strávili, když byste viděli každý z nich?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Znáte seriál Ulice? Víte kolik má tento seriál vlastně dílů? Kde se seriál natáčí a kdy vlastně padla první klapka? Nebo jak dlouho by vám vlastně trvalo shlédnout všechny díly tohoto seriálu? Na to se dnes spolu podíváme.

Seriál Ulice je český televizní seriál, který je vysílán od roku 2005 na televizní stanici Nova. Z našeho pohledu se jedná o nekonečný seriál, protože se od roku 2005 do roku 2021 natočilo neuvěřitelných 4175 dílů. Tento seriál se točí v Praze v prostorách bývalé tiskárny v Hostivaři. Tyto díly jsou pravidelně vysílány každý všední den.

Hlavní role představuje několik rodin. Děj seriálu se točí kolem vymyšlené ulice na kraji Prahy. V této ulici se nachází několik činžových domů a také pár obchůdků. Původně v prvním činžovním domě bydlelo několik rodin například rodina Jordánova, rodina Farská, Hejlovi, pan Pešek a další. Časem začali přibývat další rodiny a noví herci.

Na začátku natáčení Ulice se zde objevilo pouhých 80 herců, avšak na konci roku 2021 už to bylo neskutečných 420 herců kteří hráli v seriálu alespoň pár minut. Ještě než se, ale podíváme na herecké obsazení a na to, jak dlouho byste sledovali celý seriál. Tak si ještě povíme o tom, kolik vlastně měl tento seriál natáčecích sezón. Celkově až dodnes měl seriál přesně 17 natáčecích sezón a režírovalo je přesně 6 režisérů.

Ještě pár faktů a rekordů tohoto divácky oblíbeného seriálu. Za tu dobu, co se seriál vysílá bylo napsáno přes 130 000 stránek scénáře. Pro kadeřnictví, které se v tomto seriálu objevuje se připravilo 820 účesů. Nejvíce stříhaným hercem se stal Václav Svoboda, celkem byl ostříhán 65x. A za celou dobu se v hospodě u Henryho vypilo okolo 47 tisíc piv. A pivo Hostivar, které se zde vyskytuje je pouze maskované pivo Birell.

Herecké obsazení

Seriál ulice je celkově hvězdně obsazený. Jak jsme již zmiňovali, celkově se tu objevilo přes 400 herců. Mezi hlavní hvězdy, které se zde vyskytly patří Ben Cristovao, Marek Vašut, Roman Zach nebo například Jiří Strach. Mezi hlavní herce patří například Patricie Solaříková jako seriálová Tereza Jordánová-Kučerová a další.

Ben Cristovao, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Ale teď už k tomu hlavnímu…Jak dlouho by vám vlastně trvalo celý seriál shlédnout?

Jeden díl trvá natočit zhruba jeden a půl dne. Seriál se objevuje na televizních obrazovkách zhruba bezmála 16 let. Celý seriál trvalo natočit přes 4500 natáčecích dní. A bylo, jak už jsme zmiňovali natočeno přesně 4175 epizod. Jestliže má jedna epizoda přesně čtyřicet tři minut a jsou v ní průměrně tři reklamy, které mají pět minut a ty od toho odečteme. Předpokládáme, že většina diváků nekouká na dané reklamy vyjde nám, že by nám to trvalo přesně 116 900 minut abychom shlédli celý seriál. V přepočtu na hodiny to vychází na 1948 hodin což je 81,2 dne neboli 11,6 týdnů a po přepočtu zhruba 3 měsíce, pokud by šlo o sledování nonstop. A to už je pořádná doba, takže pokud se chystáte začít sledovat Ulici připravte si proto pořádnou porci času a vezměte si pořádný kyblík popcornu a něco dobrého k pití. Protože vám to zabere opravdu, ale opravdu hodně času.

 

Zdroje: