Dnes v Ulici: Vilma a sociální sítě zkrátka nejdou dohromady a Erik s Kolďasem si padli do noty

Dnes v Ulici: Vilma a sociální sítě zkrátka nejdou dohromady a Erik s Kolďasem si padli do noty
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lumír se Vilmě omluví za to, že se plete do jejích aktivit na internetu, ale ještě netuší, že jeho obavy jsou namístě. Obávat by se měla i Soňa, jejíž Erik si našel parťáka na své maléry. Jo, problémy řeší člověk opravdu v každém věku.

Vendula se přimlouvá za svou babičku

Lumír se snaží mít svou rodinu pod kontrolou, ale neuvědomuje si, že tak trochu pokaždé prudí. Přehled a hlavní tah na branku má totiž hlavně Kateřina. Ona řeší Lexíkova tajná přání, když by je Lumír jednoduše smetl ze stolu. On má totiž pořád pocit, že Lexík bude fungovat tak nějak samostatně. Nebude se vyvíjet, nebude nic potřebovat, hlavně ho nebude otravovat. To samé platí i o jeho mámě, za kterou se snaží rozhodovat. Kdyby záleželo na něm, zabavil by jí tablet a už by jí ho nikdy nevydal. Jinak to vidí Kateřina s Vendulou. Ty věří, že už se babička dostatečně poučila a mohou jí věřit. Vendula se tedy za babičku přimlouvá. Klade tátovi na srdce, aby jí dal větší prostor.

Lumír se omlouvá, přitom na další problém už Vilma zadělala

Pod nátlakem se tedy Lumír své matce omlouvá za to, jak nevrle se k ní choval. Milostivě jí dává svolení k tomu, aby si tedy na tabletu se svými kamarády dále vypisovala. To ona však za jeho zády dělala celou dobu. Jeho nemístné svolení ji rozčiluje. Navíc Lumír přichází v nevhodnou dobu. Respektive v době, kdy má Vilma další průšvih. Vilda Burda nejspíš zase není tím, za kterého se vydával. A ona si přitom myslela, že si našla životního parťáka. Tentokrát šel na to podvodník chytře – přes němou tvář jezevčíka Karlíka. Tomu Vilma na léčbu poslala deset tisíc. S tím se ovšem Lumírovi nepochlubí. Vše vyklopí Kateřině, ke které má kupodivu blíže než ke svému vlastnímu synovi. Kateřinu tahle informace hodně zklame. Vilmě opravdu věřila a ukázalo se, že opět bez rozmyslu rozesílá peníze kdekomu. Jestli by přece jen nebylo lepší ten tablet jí vzít.

Bez mobilu a odtržený od sociálních sítí nejspíš zůstane i Erik, jestli nezvolní tempo

Trest postihne i Erika, který své růžky vystrkuje čím dál tím více. Zahrává si přitom s ohněm. Jemu totiž hrozí více než jen klasický školní trest, který by vyfasoval každý jiný žák. Za matku má Soňu Čechovou, která ho nejspíš upeče zaživa, když s problémy nepřestane. Erik je totiž její vizitkou. Vzhledem k tomu, že za krátkou dobu své působnosti stihla naštvat většinu profesorského sboru, nebudou mít učitelé problém si její maléry se synem pořádně vychutnat. Proč se Erik dal dohromady zrovna s Kolďasem, to je jasné. Kolďas je totiž studnicí všech špatností a částečně ho může chránit v novém prostředí. S ním bude mnohem snazší udělat své mámě ze života peklo. Bude to dostatečný trest za jeho přesun do nové školy?

Zdroj článku:
  • Autorský text